Στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε βαθειά θλίψη για το θάνατο της Jacqueline de Romilly, μίας εξέχουσας προσωπικότητας του πνευματικού κόσμου της Ευρώπης μιας πραγματικής «Ελληνίδας», όπως ανέφερε,
καθώς και του Τομάσο Σκιόπα, μιας ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς πολιτικής προσωπικότητας από την παλαιά γενιά που είχε όραμα την ενιαία Ευρώπη.
Εν συνεχεία ανέφερε πως συζητούμε σήμερα ένα κρίσιμο Προϋπολογισμό, δημιούργημα μιας δεινής και οδυνηρής περιόδου την οποία διαχειρίζεται μετά τις εθνικές εκλογές του 2009 η Ελληνική Κυβέρνηση, με στόχο να μετατρέψει ένα μελαγχολικό και καταθλιπτικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον σε περιβάλλον δημιουργικής εξέλιξης.
Η Κυβέρνηση καλείται ενεργοποιώντας τα εσωτερικά κοιτάσματα της ψυχής των Ελλήνων να συγκροτήσει ένα συλλογικό μέτωπο, ένα νέο συλλογικό «Εγώ» που θα αποτελέσει τη δύναμη μιας δημιουργικής αναταραχής, δύναμη προώθησης και προσπάθειας ώστε κοινωνία και πολιτεία να αντιμετωπίσουν αισιόδοξα το μέλλον τους.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως η διέξοδος της χώρας μας από την κρίση δεν αποτελεί το μοναδικό στόχο, διότι πρόσθεσε ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε να εξέλθει η κοινωνία από τη στενωπό της κρίσης αλώβητη. Να οργανώσουμε την κοινωνική άμυνα του ελληνικού λαού, ο οποίος κατάφερε να σταθεί όρθιος περνώντας κρίσιμες κοινωνικές αναταραχές και επιτυγχάνοντας την επιβίωσή του. Μέσα από την οργάνωση της κοινωνικής άμυνας η ελληνική κοινωνία θα αντισταθεί στις αντικοινωνικές αμμοθύελλες που έρχονται εμπρός της και οι οποίες δεν έχουν Αφρικανική προέλευση αλλά Κεντροευρωπαϊκή.
Ο βουλευτής απεδέχθη ότι ο αναδιανεμητικός μηχανισμός της χώρα μας λειτουργεί ασθενικά αδυνατώντας να κατανείμει δίκαια τα βάρη προς όλους, με αποτέλεσμα να βιώνουμε προκλητική και σκανδαλώδη φοροδιαφυγή. Η Ελληνική Κυβέρνηση επιβάλλεται να κηρύξει πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα διερωτήθη πως δεν είναι δυνατόν να καταγράφονται στην Ελλάδα 100 εκατομμύρια συνταγές φαρμάκου το χρόνο, αριθμός ίσος με εκείνον της Ισπανίας, η οποία διατηρεί τετραπλάσιο πληθυσμό, και πως η δαπάνη φαρμάκου στον ΟΠΑΔ από 300 εκατομμύρια ευρώ το 2007 να ανέλθει σε 650 εκατομμύρια ευρώ το 2008.
Ικανοποιημένος από την τελική απόφαση του Υπουργού να αποσύρει το άρθρο 7 του κατεπείγοντος πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος και πρότεινε στον παριστάμενο κ. Υπουργό εάν επαναφέρει τη συγκεκριμένη διάταξη, να προσθέσει αυτή την φορά όχι μόνο τα ονόματα εκείνων που κρύβονται πίσω, αλλά να επιβεβαιώσει στη Βουλή ότι κανείς εξ αυτών αλλά και κανένα μέλος τις οικογένειες αυτών, δε συμμετέχει σε υπεράκτιες εταιρείες (off shore).
Επίσης πρότεινε πως θα πρέπει να διερευνηθεί η περίπτωση διεθνούς δημοπρασίας εκποίησης αυτών των εισπρακτικών δικαιωμάτων σε εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις λειτουργίες, αλλά και να διαβεβαιωθεί το «Σώμα» της Βουλής με δικαστικές εγγυήσεις μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι τελικώς δεν υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων ποσών. Αν η εν λόγω διαγραφή χρεωθεί μελλοντικά στο δημόσιο έλλειμμα της χώρας, τότε την ευθύνη θα φέρει σύσσωμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. βουλευτής πρότεινε τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας σε συνεργασία με την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκητη και κοινωνικούς φορείς να υλοποιήσουν κοινωνικό πρόγραμμα στήριξης για 100.000 οικογένειες που δεν ζουν απλά στα όρια της φτώχειας, αλλά βιώνουν κατάσταση πείνας. Επίσης, με προγράμματα καινοτομίας και δυναμικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες να στηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας επιστημονικού προσωπικού δίνοντας ελπίδα στους σημερινούς νέους επιστήμονες.
Κλείνοντας τη ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής, υπερθεμάτισε την πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού για συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών για υιοθέτηση της πολιτικής εκδόσεως ευρωομολόγων για στήριξη αδύναμων οικονομιών, αναφέροντας πως η εν λόγω πρωτοβουλία αποσκοπεί στην κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας η οποία οφείλει να διεκδικεί όχι μόνο ρόλο αλλά να αρθρώνει και λόγο στις εξελίξεις των πραγμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου