Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κριτική από Mάριο Σαλμά στη συζήτηση, για τον προϋπολογισμό, στη Βουλή

Ο τομεάρχης Υγείας, της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, υποστήριξε για τα θέματα αρμοδιότητάς του, πως η κυβέρνηση «δεν έχει καθόλου στόχευση»: «Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, καλούνται από τον Προϋπολογισμό του 2011, να δώσουν 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας για τις κατασκηνώσεις, έχουν περικοπεί στο μισό. Τα παιδάκια που είναι εγκαταλελειμμένα στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, θα δουν τα Ιδρύματά τους, με τους ήδη περιορισμένους
προϋπολογισμούς, να καλούνται να λειτουργήσουν με 30% λιγότερους πόρους. Επίσης, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, θα δοθούν 500 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2011».

«Πιάνουν τόπο τα χρήματα αυτά; Όχι», εκτίμησε ο κ. Σαλμάς. «Πηγαίνουν για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2009, ενώ η ενημέρωση στα υπουργικά συμβούλια και η δήλωση του πρωθυπουργού στη διακαναλική συνέντευξη, ήταν ότι μειώθηκαν οι δαπάνες».
«Υπάρχει κρυφή ατζέντα με τους φαρμακοποιούς, που τους έλεγε η κυβέρνηση ότι δεν θα ανοίξει το επάγγελμα και τώρα διατείνονται ότι θα ανοίξουν και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Υπάρχει μια παράδοση του υπουργείου σε λογιστές, που τους έβαλαν τέσσερις μεγάλες εταιρείες να παρακολουθούν την εκτέλεση των προϋπολογισμών σε πέντε μεγάλα νοσοκομεία. Και υπάρχει ανάθεση, μέσω του Μνημονίου, σε μια καινούργια ομάδα, η οποία το Μάιο θα υποβάλλει τη μεγάλη μεταρρύθμιση που πρέπει να έχει το σύστημα υγείας», κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου