Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας κατά την περίοδο των εορτών, των Χριστουγέννων 2010- Πρωτοχρονιάς 2011 και των Θεοφανείων, θα ληφθούν από την Ελληνική Αστυνομία αυξημένα μέτρα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, τα
μέτρα περιλαμβάνουν:
- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
- Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Χάρτης με τις χιλιομετρικές θέσεις του βασικού οδικού δικτύου που παρατηρήθηκε συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων το έτος 2010 με βάση τη νέα χαρτογράφηση τροχαίων ατυχημάτων υπάρχει στο site www.astynomia.gr.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου