Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Ο Απόστολος Κατσιφάρας θα λήψει σε όλους μας»

Την τελευταία ομιλία στη Βουλή σε αποχαιρετιστήριο τόνο πραγματοποίησε χθες ο Απόστολος Κατσιφάρας, αφού πλέον παραιτείται προκειμένου να αναλάβει, από 1.1.2011, τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
«Είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί στέκομαι απέναντί σας. Σήμερα, στέκομαι εδώ με το ίδιο δέος και τον ίδια σεβασμό όπως την πρώτη φορά. Περάσαμε καλές και δύσκολες
στιγμές, με συμφωνίες και συγκρούσεις.», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του και συμπλήρωσε ότι η ανανέωση στο Κοινοβούλιο είναι ένα αίτημα της κοινωνίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κατσιφάρας στην εμπειρία που αποκόμισε από το Κοινοβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποχωρώ πιο ώριμος και πιο συνετός. Διδάχθηκα πολλά και κυρίως έμαθα να μαθαίνω. Γαλουχήθηκα και γνώρισα τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και του κοινοβουλευτικού συστήματος».
Στη συνέχεια ο αχαιός πολιτικός έκανε αναφορά στη διαδρομή του, λέγοντας ότι ξεκίνησε από ένα μικρό ορεινό χωριό της Αχαΐας με σεβασμό, μέτρο και θάρρος. Δήλωσε δε ότι είναι περήφανος για τη διαδρομή του, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν την προσφορά του. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε τυχερός που οι αχαιοί πολίτες τον εμπιστεύτηκαν και τον εξέλεξαν τρεις φορές βουλευτή και μάλιστα τις δύο φορές πρώτο βουλευτή, που η παράταξή του τον εμπιστεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και που ο Πρωθυπουργός τον εμπιστεύτηκε και του ανέθεσε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Ζήτησα την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για το νέο θεσμό του Καλλικράτη, τον οποίο πιστεύω, με δύο δεσμεύσεις.», προσέθεσε, «Η πρώτη, την οποία μπορώ και θα την παλέψω, είναι να γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότυπο Δημοκρατικής Λειτουργίας, τοπικής Δημοκρατίας. Η δεύτερη, για την οποία ζητώ τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων, είναι να γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότυπο ανάπτυξης για να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας.»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας, ανέφερε ότι η διέξοδος από την κρίση είναι Εθνική Υπόθεση και ότι η ιστορία μαζί μας θα είναι αμείλικτη αν δεν τα καταφέρουμε και γενναιόδωρη αν τα καταφέρουμε, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους υπαλλήλους της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη συνεργασία που είχαν.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Ο Απόστολος Κατσιφάρας θα λήψει σε όλους μας»


«Είμαι σίγουρος ότι ο Απόστολος Κατσιφάρας θα λήψει από την αίθουσα και τις εργασίες του Κοινοβουλίου» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος μετά την ομιλία του αχαιού πολιτικού. Χαρακτήρισε δε τον κ. Κατσιφάρα διακεκριμένο στέλεχος του Κοινοβουλίου που δούλεψε με σεμνότητα, επιμονή και πίστη.


Απευθυνόμενος προς τον κ. Κατσιφάρα προσέθεσε: «Αγαπητέ Απόστολε, σε διαβεβαιώνουμε ότι στις δικές σου προσπάθειες θα είμαστε όλοι δίπλα σου. Σε ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την παρουσία σου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου