Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο κ. Κοιμήσης υπερασπίστηκε τον κ. Ραγκούση στην κόντρα του με τον κ. Κακλαμάνη

Μικτό σύστημα με την συμμετοχή και των ιδιωτών πρότεινε στην συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης.
Ο κ. Κοιμήσης που σύμφωνα με πληροφορίες διεκδικεί την προεδρία της ΚΕΔΚΕ στην επόμενη θητεία, υπερασπίστηκε τον κ. Ραγκούση στην κόντρα του με τον κ. Κακλαμάνη και επέκρινε τους κ. Κακλαμάνη και Χιωτάκη για τη ολιγωρία τους στο
έγκαιρη προκήρυξη νέων προσλήψεων. Οταν οι κ. Κακλαμάνης και Χιωτάκης του αντέτειναν όμως τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τότε ο κ. Κοιμήσης απάντησε ότι έφτασε ο καιρός να επανεξεταστεί η επίσημη θέση της Αυτοδιοίκησης στο σημείο των εργασιακών σχέσεων και της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην αποκομιδή.
Μετά την συνεδρίαση ο κ. Κοιμήσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Εκφράσαμε σήμερα τη διαφωνία μας για παράταση συμβάσεων ή για μονιμοποίηση εργαζομένων ή για οιαδήποτε άλλη λύση που αφορά το θέμα και αντιβαίνει τον ισχύοντα Νόμο 3812/2009 περί προσωπικού.
Άποψή μας είναι ότι όσοι ασκούν δημόσιο λειτούργημα ιδίως όσοι ασκούν τοπική δημόσια εξουσία, οφείλουν να ενεργούν έγκαιρα και προγραμματισμένα, όπως κατά κανόνα γίνεται από τους Δήμους της χώρας για προσωπικό με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, και να μην δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης, που ανατρέπουν τον κανονικό ρυθμό στις πόλεις.
Επίσης θεωρούμε ότι στο κρίσιμο θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει, μια για πάντα, η ιδιότυπη ομηρία που βιώνει η κοινωνία και η τοπική οικονομία.
myota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου