Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.........

Την ενότητα, την κοινωνική πολιτική, τη διαφάνεια και την αναπτυξιακή προοπτική προέταξε ως κύριους στόχους της Δημοτικής Αρχής ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου Αγρινίου.
Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κινηματογράφο ΄΄Άνεσις΄΄ παρουσία εκπροσώπων , αρχών και φορέων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και
Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και παρισταμένου του Σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου.
Στην ομιλία του μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την αυτοδιοίκηση και ανοίγει ένας νέος.
Το πρόγραμμα Καλλικράτης διαμορφώνει μια νέα αρχιτεκτονική στη διοικητική και αυτοδιοικητική δομή της χώρας.
Με την σημερινή μας ορκωμοσία, ξεκινάμε και τυπικά την πορεία για το νέο μας δήμο, το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου.
Γιατί ουσιαστικά, η πορεία αυτή έχει ξεκινήσει νωρίτερα, όταν σχεδιάσαμε και με τις ενέργειές μας και τις παρεμβάσεις μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον 15ο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία. Τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους των συνενούμενων Δήμων, τους Φορείς, αλλά κυρίως το λαό της περιοχής μας, την κοινωνία που αγκάλιασε και στήριξε αυτή την προσπάθεια.
Καλωσορίζουμε σήμερα τους νέους συνδημότες μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι η ενότητα του λαού μας απ’ άκρη σ’ άκρη του Δήμου μας αποτελεί για μας πρωταρχικό και μόνιμο μέλημα.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση επιθυμούμε ειλικρινά να συμβάλλουν όλες οι δυνάμεις του τόπου μας. Τις καλούμε σε μια ενωτική – δημιουργική πορεία. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων, των αιρετών της αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής μας.
Θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ισόρροπη ανάπτυξη σε ολόκληρη τη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου.
Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας.
Έχουμε επίσης πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.


Γνωρίζουμε ότι θα κινηθούμε σε εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.
Θέλω όμως να τονίσω, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν μας.
Απεναντίας, η οικονομική κρίση επιβάλλει σε όλους μας ένα επιπλέον χρέος.
Να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνική αλληλεγγύη.
Να λειτουργήσουμε με περίσκεψη και φειδώ, αξιοποιώντας με υπευθυνότητα και πλήρη διαφάνεια και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου πολίτη.
Σε όλους εμάς πέφτει η ευθύνη να κάνουμε κάθε τι δυνατό, ώστε να διατηρήσουμε τη στέρεη σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.
Θα πορευτούμε με αρχές και αξίες, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Ισότιμα, δημοκρατικά και διάφανα.
Να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα, να τα δούμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.
Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο νέος Δήμος Αγρινίου και θα υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Δήμου.
Εκφράζω την αισιοδοξία, αλλά και την πεποίθηση, ότι θα επιτύχουμε και σε αυτή τη νέα αρχή, σε αυτή τη νέα προσπάθεια.
Τέλος, θέλω να καλωσορίσω στο Δήμος μας και τους εργαζόμενους που προέρχονται από τους συνενούμενους Δήμους αλλά και τους μεταταχθέντες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Θέλω να γνωρίζουν ότι έρχονται σ’ έναν οργανωμένο Δήμο, με ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όπου θα αντιμετωπιστούν ισότιμα και χωρίς διακρίσεις.
Ζητώ από όλους τους εργαζόμενους, παλαιούς και νέους, να συμβάλλουν αποφασιστικά και κυρίως στην πρώτη φάση της λειτουργίας του Καλλικράτη, ώστε να ξεπεράσουμε δυσκολίες και προβλήματα, να εναρμονίσουμε τις λειτουργίες του νέου δήμου, και να αποδοθούν ταχύτατα στους συνδημότες μας οι υπηρεσίες και τα οφέλη που προσδοκούν.
Είναι χρέος όλων μας, αιρετών και εργαζομένων στο Δήμο, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να είμαστε όχι απλά δίπλα στον πολίτη, αλλά μαζί με τον πολίτη, αλληλέγγυοι, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και ενισχύοντάς τον στις οικονομικές και πνευματικές δραστηριότητές του».



Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτριος Σταμάτης και κ. Βασίλειος Νικάκης .
Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής κα Σοφία Γιαννακά, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας , ο Γενικός Γραμματέας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Νομάρχης Αιτ/νίας κ. Θύμιος Σώκος, ο πρώην Δήμαρχος και βουλευτής κ. Γιάννης Βαϊνάς, ο Δήμαρχος Αρακύνθου κ. Απόστολος Ντζάνης, Παρακαμπυλίων κ. Λάμπρος Παπαθανασίου , ο Δήμαρχος Παραβόλας κ. Βασίλειος Καπέρδας, ο Δήμαρχος Αγγελοκάστρου κ. Σωτήριος Ρουσογιάννης, ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης , ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης, ο Δήμαρχος Φυτειών κ. Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Δήμαρχος Αστακού κ. Παναγιώτης Στάικος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Κώστας Ρόκκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ανδρέας Ζώης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, λοιπών Αρχών και Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Νέου Δήμου Δημήτρης Σταμάτης αφού ευχήθηκε σε όλους «Υγεία και δύναμη για το νέο έτος, αναφέρθηκε σε μια ρήση του Ουμπέρτο Έκο, την οποία όπως σημείωσε, θα πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας:

«Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών.
Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.»
Με αυτή την αναφορά του επίσης, σηματοδότησε και τον τρόπο με τον οποίο η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, θα ασκήσει τα καθήκοντα της ευθύνης της κατά την νέα Αυτοδιοικητική περίοδο.
Τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Νικάκης επισήμανε πως η παράταξη του θα συνεχίσει την αγωνιστική πολιτική για τα συμφέροντα του Αγρινιώτικου λαού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου