
ξεσπάσει ένα «τσουνάμι» στον Κορινθιακό, θα φθάσει στο Ξυλόκαστρο μέσα σε τέσσερα λεπτά και στην Ελίκη μέσα σε 14 λεπτά» ενώ θύμισε ότι «τσουνάμι» είχε ξεσπάσει στον Κορινθιακό κόλπο το 1963, μετά από σεισμό.
Σχετικά με την διάβρωση των ακτών, ο καθηγητής Γιώργος Φερεντίνος τόνισε ότι οι παράγοντες που προκαλούν τη διάβρωση είναι τα κύματα, οι κατολισθήσεις, και η άνοδος της στάθμης του νερού. Πάντως όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας, σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης, έχει παίξει και η ανθρώπινη δραστηριότητα.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος επισημάνθηκε ότι η μετατόπιση της ανθρώπινης δραστηριότητας προς την ενδοχώρα, θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Επίσης όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Γιανναδάκης «δεν μπορούμε να μιλάμε για προστασία του περιβάλλοντος και να μην λαμβάνουμε μέτρα για τις ακτές», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει καταγραφή των ακτογραμμών, της υφιστάμενης κατάστασης και των ενδεικνυόμενων παρεμβάσεων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου