Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Οικονομικό φράγμα στους πολίτες, η αύξηση των τιμών διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου»

Αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να επανεξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» ερωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά επίσης να του κατατεθούν οι συμβάσεις με τις οποίες το Δημόσιο ανέθεσε στην παραχωρησιούχο εταιρεία «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και εκμετάλλευση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, παρέχοντάς του το δικαίωμα να εισπράττει διόδια για μια καθορισμένη χρονική περίοδο και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την κίνηση και τα έσοδα της γέφυρας για τα έτη 2009 και 2010.
Αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Νικολόπουλου ήταν η πρόσφατη αύξηση στις τιμές διοδίων για το 2011, από την οποία. η διέλευση για ένα Ι.Χ. κοστίζει 0,70 ευρώ περισσότερο, φθάνοντας τα 12,90 ευρώ.
«Με δεδομένες τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει
η εταιρία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των διερχόμενων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής υψώνοντας οικονομικό φράγμα στην επικοινωνία των δύο πλευρών έχοντας προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος.
*Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου