Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εκλεψαν εκρηκτικά από πολεμικά πλοία αλλά... «κάηκαν»

Υπαξιωματικός του ΠΝ και δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική
ο 29χρονοςτα μετέφερε στο χωριό του στο Αγρίνιο και τα έκρυψε στο πατρικό του σπίτι μαζί με τον αδελφό του ενώ ορισμένα εκρηκτικά τα έδωσε στον συγχωριανό του
Τρία άτομα, ένας Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο αδελφός του και ένας συγχωριανός τους, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την κλοπή
πυροκροτητών και ράβδων με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ από τα ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ».

Σε βάρος του 29χρονου Υπαξιωματικού και των δυο ιδιωτών, ηλικίας 36 και 48 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η κλοπή των υλικών είχε γίνει τον Μάρτιο και διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου που έγινε στις 6 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος, που υπηρετεί σε άλλο πλοίο, κατάφερε να μπει να μπει στα δυο ναρκαλιευτικά και να αφαιρέσει τους πυροκροτητές και τα εκρηκτικά.
Στη συνέχεια τα μετέφερε στο χωριό του στο Αγρίνιο και τα έκρυψε στο πατρικό του σπίτι μαζί με τον αδελφό του ενώ ορισμένα εκρηκτικά τα έδωσε στον συγχωριανό του. Κατά την διάρκεια έρευνας των αστυνομικών εντοπίστηκε μεγάλο μέρος από τα κλοπιμαία.
Σε ανακοίνωση που εξεδόθει από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διευκρινίζεται πως από την έρευνα δεν προέκυψε σχέση των συλληφθέντων με τρομοκρατικές οργανώσεις.
βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου