Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

35 εκατομμύρια ευρώ για την δωρεάν κρατική αρωγή επισκευών ή ανακατασκευών κτιρίων


Μεγάλη ανάσα για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα με την οποία εκταμιεύονται συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ για την δωρεάν κρατική αρωγή επισκευών ή ανακατασκευών κτιρίων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώθηκε για την απόφαση του Τις προηγούμενες εβδομάδες ο κ. Κατσιφάρας, με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο προς τον κ. Ρέππα όσο και προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη είχε επισημάνει την ανάγκη ταχύτερης ροής της χρηματοδότησης προς το ΤΑΣ Πατρών και το ΤΑΠ Ηλείας ώστε να καλυφθούν οι εκκρεμότητες της δωρεάν κρατικής αρωγής από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
Υπουργού με την οποία, ουσιαστικά, καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των σεισμόπληκτων και μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα ετών.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας είχε υπογραμμίσει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η τακτοποίηση των οφειλών προς τους σεισμόπληκτους θα αποτελούσε σημαντική τόνωση της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα κλάδων που πλήττονται σημαντικά από την κρίση, όπως ο κλάδος της οικοδομής.
Η απόφαση του κ. Ρέππα προβλέπει την εκταμίευση ποσού 24 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΤΑΣ Πατρών και 11 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΤΑΠ Ηλείας με την αιτιολογία της «Δωρεάν κρατικής αρωγής για επισκευές ή ανακατασκευές σεισμόπληκτων κτιρίων από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 σε περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας».
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του Υπουργού ρυθμίζονται οφειλές προς σεισμόπληκτους και πέντε άλλων περιοχών της χώρας. Τα χρήματα δε προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σε επικοινωνία που είχε αργά το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης με τον Προϊστάμενο του ΤΑΣ Πατρών, περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, έγινε γνωστό ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής προς τους δικαιούχους.Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έφεραν αποτέλεσμα. Με την διάθεση των 35 εκατομμυρίων ευρώ ουσιαστικά κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα προς τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας και, παράλληλα, ενισχύεται σημαντικά η τοπική οικονομία σε μια περίοδο κρίσης και μεγάλων δυσκολιών για τα νοικοκυριά. Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου ικανοποίηση για το γεγονός ότι τόσο ο κ. Ρέππας όσο και ο κ. Μαγκριώτης αντιμετώπισαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον το αίτημα μας και προχώρησαν σε μια απόφαση που έρχεται να ανακουφίσει τους σεισμόπληκτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου