Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Κώστας Τζαβάρας και ο Κώστας Καραγκούνης πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Άρειο Πάγο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, πραγματοποίησαν επίσκεψη την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον Άρειο Πάγο, όπου και συναντήθηκαν τόσο με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Καλαμίδα, όσο και με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη.

Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης, ήτοι να υπάρχει αποτελεσματικότητα σε εύλογο χρόνο, και να ανταλλάξουν απόψεις,
σχετικά με τις πρωτοβουλίες που οι Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται, προκειμένου μετά τις διακοπές του Πάσχα να ανακοινώσουν προς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι κατά πρώτο στάδιο θα είναι οι δικαστές, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι υποθηκοφύλακες, οι δικαστικοί και σοφρωνιστικοί υπάλληλοι.
Απώτερος σκοπός είναι να διαμορφωθεί ένα συνολικό, ρεαλιστικό και σύγχρονο σχέδιο μεταρρυθμίσεων του δικαστικού πεδίου που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και να απαντά στα ώριμα πλέον αιτήματα της κοινωνίας για δίκαιη, έγκαιρη και αποτελεσματική λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας.
Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία και σε βάθος συζήτηση των συναφών προβλημάτων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα καθυστέρησης που παρατηρούνται στην έκδοση αποφάσεων και γενικά στην απονομή της Δικαιοσύνης. Εξετάστηκαν πρόσφορες λύσεις και τέλος υπήρξε διαβεβαίωση από πλευράς των Υπευθύνων του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και με συνέπεια θα αποφεύγει να παρεμβαίνει στο έργο της και αποτελεί πρωταρχικό στόχο η υποστήριξη, εντός του συνταγματικού πλαισίου, του έργου της και η ενίσχυση των δομών και των διαδικασιών που υπηρετούν μια δίκαιη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου