Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κινητοποιήσεις Κτηνοτρόφων μετά απο κάλεσμα της ΠΑΣΥ

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ Ε.Ο ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΟΥΒΑΡΑ
Ανακοίνωση με αφορμή τις κινητοποιήσεις
Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

Συνάδελφοι Κτηνοτρόφοι,


Συντονισμένα και μαχητικά διεκδικούμε την επιβίωση μας. Βγαίνουμε στους δρόμους στις 12 Απρίλη. Η άγρια, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μας οδηγεί σε αφανισμό αν δεν αντιδράσουμε τώρα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι εισροών (φάρμακα, ζωοτροφές κ.ά) μας ξεζουμίζουν ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής στα ύψη, τα καρτέλ γάλακτος και μεγαλεμπόρων μας εκβιάζουν για να παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και να τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Τα αποτελέσματα αυτής της σκληρής, ενάντια στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους πολιτικής, βιώνουμε με τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και το κρέας , καθηλωμένες στο ύψος της δεκαετίας του 1990, με μείωση του κτηνοτροφικού τομέα,την αύξηση των εισαγωγών ζωοκομικών προϊόντων και του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου σε αρκετά δις ευρώ.
Μας κοροϊδεύουν με τα «καλάθια προϊόντων» για δήθεν βελτίωση της ποιότητας μας, όταν ξέρουμε ότι ο έλληνας καταναλωτής τα προτιμά, τα εμπιστεύεται ως ασφαλέστερα, γι αυτό μαζικές είναι οι παρανομίες στις ελληνοποιήσεις εισαγομένων ίδιων προϊόντων, για τα οποία η κυβέρνηση κανένα μέτρο δεν παίρνει. Αντίθετα την ίδια ώρα με τα συνεχή «χαράτσια» ανεβάζει το κόστος παραγωγής από την αύξηση του ΦΠΑ, την μεγάλη αύξηση στα καύσιμα, στο αγροτικό ρεύμα, τον υπερδιπλασιασμό των εισφορών μας σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο κρατικοσυνεταιριστικών εταιριών(ΔΩΔΩΝΗ-ΕΛΒΙΖ) που προγραμματίζει.
Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την θέση της κτηνοτροφίας και θα επιταχύνουν το μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων.
Οι αγώνες και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων θα είναι πιο αποτελεσματικοί όσο ενισχύεται η κοινή δράση και συμμαχία με τους αγρότες, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή των εκμεταλλευτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου