Κυριακή 17 Απριλίου 2011

«Εθνικό είναι το αληθές»

«Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 185η επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

"Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής [σ.σ. ο Διονύσιος Σολωμός], ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη", διευκρίνισε ο Κάρολος Παπούλιας.
"Ας αναλογιστούμε, αν έχουμε προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας, αν είμαστε κοντά σε εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους που έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την 'ιερή πόλη' του Μεσολογγίου, την πατρίδα όλων μας", πρόσθεσε.

"Είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει", επισήμανε.
"Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποια, όμως, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση", σημείωσε και εκτίμησε πως η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές, που λίγο καιρό πριν φαίνονταν αδιανόητες, "αναγκαίες και δίκαιες", αλλά και "οδυνηρές ή άδικες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου