Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απαγορεύτηκε η συμμετοχή νεοσύστατης φιλαρμονικής του Μεσολογγίου στην πομπή!!!

«Πρακτικές Χούντας» καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία», Γιάννης Αναγνωστόπουλος σχετικά με τον αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του νεοσύστατου Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης την στιγμή που απαιτείται σύμπνοια και συστράτευση όλων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιλέγει το ΔΙΧΑΣΜΟ.
Αναφέρομαι στην άδικη απόφασή του, να αποκλείσει από τη συμμετοχή στην πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου τη νεοσύστατη φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών».
Πρόκειται για μουσικό σύνολο που συγκροτήθηκε από έμπειρους μουσικούς της περιοχής, οι οποίοι για πολλά χρόνια συμμετείχαν στη Δημοτική Μουσική του δήμου μας, με τα περισσότερα μέλη του κατέχουν πτυχία μουσικής αναγνωρισμένα από το Κράτος.
Είναι τα παιδιά που τόλμησαν στις αρχές του χρόνου να διαμαρτυρηθούν δημόσια στον κ. Κατσούλη
για την χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου, αντικατάσταση του αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Και ο κ. Κατσούλης με μια απόφαση που παραπέμπει στην εποχή της Χούντας, σήμερα τα τιμώρησε απαγορεύοντας τους την συμμετοχή στην κορυφαία εκδήλωση ιστορικής μνήμης στη χώρα.
Δυστυχώς, έτσι αντιλαμβάνεται το μήνυμα της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ο κύριος δήμαρχος… «Αποφασίζω και Διατάζω».
Παράλληλα όμως, είμαι πεπεισμένος ότι η απόφαση αυτή, είναι το αποτέλεσμα της «εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων» στον επί τέσσερα χρόνια, υβριστή μου, Χρήστο Βλαχογιάννη, ο οποίος όπως ανέφερα εκτελεί χρέη αρχιμουσικού στη δημοτική μουσική.
Αρκεί να θυμίσω στον κύριο δήμαρχο, ότι ο κ. Βλαχογιάννης απομακρύνθηκε το 2007 από τη Δημοτική Μουσική, διότι με εκβίασε να του καταβάλλω χρήματα, προκειμένου να συμμετάσχει η φιλαρμονική του δήμου μας, στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Κυρού ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.
Όπως επίσης βαρύτατη ευθύνη για τον αποκλεισμό της νεοσύστατης φιλαρμονικής φέρει και ο δημοτικός σύμβουλος Αριστείδης Καβάγιας, που είναι ο αιρετός υπεύθυνος των πολιτιστικών του δήμου.
Καλώ τον κύριο δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα αυτή την γεμάτη εμπάθεια απόφαση, αφενός για να προστατέψει το κύρος του θεσμού και αφετέρου να αποδείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται για την σύνθεση και όχι για τη σύγκρουση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου