Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει o A.Κατσιφαρας


Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχουν τις προσεχείς μέρες οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας ώστε να τεθεί το μείζον ζήτημα των οφειλομένων χρημάτων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Οφειλόμενα που ήδη έχουν προξενήσει προβλήματα στις αιρετές Περιφέρειες, όπως διεξοδικά τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών
Ελλάδας στην Αθήνα στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Ένωση Περιφερειών, σε απόφαση της, αναφέρει ότι τα προβλήματα από την στάση πληρωμών που έχει ουσιαστικά κηρύξει ο Ο.Σ.Κ. έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη όλων των Περιφερειαρχών της χώρας. «Οι εργολάβοι παραμένουν απλήρωτοι, οι τοπικές οικονομίες στενάζουν, τα έργα στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας είναι βαλτωμένα και η αδυναμία ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ ορατή», υπογραμμίζει στην απόφαση της η Ένωση Περιφερειών.
Στην ίδια απόφαση οι Περιφερειάρχες επισημαίνουν ότι «τα Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη εποπτείας και προγραμματισμού πληρωμών και ένταξης νέων έργων του Ο.Σ.Κ. πρέπει άμεσα να αφυπνισθούν και να ενεργοποιήσουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε άμεσα να γίνουν οι κατανομές πιστώσεων».
Και η απόφαση των Περιφερειαρχών αναφέρεται και στον ορατό κίνδυνο δεσμεύσεων των λογαριασμών των Περιφερειών. «Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα από τις δικαστικές πρωτοβουλίες των εργολάβων να δεσμεύσουν λογαριασμούς των Περιφερειών της χώρας», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τονίζει ότι «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζον και στην Δυτική Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι από την συνάντηση που προγραμματίζεται με την Υπουργό Παιδείας θα προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα βρεθεί λύση. Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών επιβεβαιώθηκε ότι όλοι οι Περιφερειάρχες, συντεταγμένα, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και θ’ ασκήσουμε κάθε πίεση ώστε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου