Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σε κατάμεστες αίθουσες, εν μέσω συγκίνησης και ενθουσιασμού, συνεχίστηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ, σε Αθήνα, Κόρινθο, Πάτρα και Μεσολόγγι.

Την Παρασκευή η μαγευτική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, συνόδευσε την ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την απονομή σε αυτόν του ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ της πόλεως. Στο γραπτό του μήνυμα ο ίδιος ανέφερε: « Σας ευχαριστώ θερμότατα για τη
μεγάλη τιμή που αποφάσισε η ένδοξη πόλη σας να μου απονείμει. Και θεωρώ τον εαυτό μου άτυχο, γιατί η υγεία μου δεν μου επιτρέπει να ζήσω κοντά σας μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής μου. Το Μεσολόγγι όπως και το Αρκάδι δεν με έχουν απλώς επηρεάσει αλλά έχουν κυριολεκτικά διαπλάσει τον ψυχικό και τον πνευματικό μου κόσμο, σε βαθμό που να αφιερώσω εκτοτε ολοκληρωτικά τη ζωή μου στα ιδανικά που απορρέουν από την αγάπη για την Πατρίδα – Ελλάδα, για την οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες του Μεσολογγίου και της Κρήτης. Αυτή η φλόγα που ξεπετάχτηκε και κυριευσε τον ουρανό του Μεσολογγίου, δεν έσβησε ποτέ και το φως της μας δείχνει σταθερά έως σήμερα το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθουμε. Δρόμο καθήκοντος, αγώνων και θυσιών στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και ελευθερίας της χώρας μας, αν θέλουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας αντάξιο εκείνης της μεγάλης θυσίας. Κι αυτό το φως είναι πιο δυνατό σε εποχές κρίσεων και κινδύνου για την πατρίδα, όπως είναι η σημερινή εποχή. Φτάνει να μπορούμε να το δούμε και να το ακολουθήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα, που πάντοτε θα είναι κατώτερο από τη θυσία της ζωής για την Ελευθερία, που συμβολίζει το Αθάνατο Μεσολόγγι »



Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της υπέροχής Έκθεσης «Το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη – Διαδρομή Ζ΄» στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου.


Το ίδιο βράδυ οι χορωδίες των εργαζομένων του ΟΤΕ από την Αθήνα ,τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα ,την Κέρκυρα αλλά και οι χορωδίες της Άρτας «Νικόλαος Σκουφάς» και της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, μας προσέφεραν μιας εξαιρετικής ποιότητας μουσική εκδήλωση.


Την Κυριακή το πρωί βραβευθηκαν οι μαθητές που πρώτευσαν στο διαγωνισμό πραγματείας με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων», που προκήρυξαν τα εκπαιδευτήρια Γείτονα για τους μαθητές Λυκείων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και παρέδωσαν σε όλους μας μάθημα ιστορικής μνήμης, μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου