Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ:EΩΣ 30/06 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Με την έγκριση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ θα πρέπει να προσέρχονται μέχρι τις 30 Ιουνίου στις Εφορίες οι αγρότες που θέλουν να εγκαταστήσουν στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά έως 100 kw για να πάρουν την έναρξη δραστηριότητας.Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά η οποία διευκρινίζει τις διατάξεις του φορολογικού νόμου αναφορικά με το φορολογικό καθεστώς των επαγγελματιών αγροτών που επενδύουν στην «πράσινη» ενέργεια (μέχρι 100 KW).Η εγκύκλιος του υπουργείου τονίζει ότι για να λάβουν την έναρξη οι αγρότες θα πρέπει να προσκομίζουν στις Δ.Ο.Υ. επικυρωμένο αντίγραφο της έγκρισης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ.

Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί η έγκριση αυτή, μπορεί να προσκομιστεί αντίγραφο της αίτησης
που έχει υποβληθεί. Ο αγρότης έχει την υποχρέωση να προσκομίσει την έγκριση από τη ΔΕΗ μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή της δήλωσης έναρξης.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως ο αγρότης θα πρέπει να προσκομίσει την έγκριση από τη ΔΕΗ εντός 3 μηνών από την υποβολή της δήλωσης έναρξης.
Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί η έγκριση αυτή, μπορεί να προσκομιστεί αντίγραφο της αίτησης που έχει υποβληθεί. Σε αυτή την περίπτωση, όμως ο αγρότης θα πρέπει να προσκομίσει την έγκριση από τη ΔΕΗ εντός 3 μηνών από την υποβολή της δήλωσης έναρξης.
Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση μεταβολής δραστηριότητας μπορεί να υποβληθεί μέχρι 30.6.2011.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου