Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σε εκδήλωση μνήμης στον Εμπεσό, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Ο Θάνος Μωραΐτης, εκπροσώπησε την κυβέρνηση, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πεσόντος αεροπόρου, Σταύρου Χαρίτου.


Στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού Σταύρου Χαρίτου, στον Εμπεσό του δήμου Αμφιλοχίας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης.
Η επιμνημόσυνη δέηση, στον χώρο του μνημείου, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενώ μετά
τα αποκαλυπτήρια, ακολούθησαν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.


Μετά το τέλος της τελετής, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, είπε σε δήλωσή του:

«Πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στον τέως δήμο Ινάχου, αλλά και στον σημερινό δήμο της Αμφιλοχίας γι’ αυτή την πρωτοβουλία και την εκδήλωση.


Άκουσα με συγκίνηση τον Γιάννη Αναστασάκη, πρώην εκπαιδευτή του πεσόντα αξιωματικού, που μιλώντας σήμερα, τίμησε τον Σταύρο Χαρίτο , αυτό το νέο παιδί από τον τόπο μας , που πριν 29 χρόνια, πιστό σε ιδανικά και αξίες, έπεσε σε ώρα καθήκοντος, μόλις στα 22 του χρόνια. Αυτό που εγώ θέλω να προσθέσω είναι ότι η Αιτωλοακαρνανία έχασε πολλά νέα παιδιά, αξιωματικούς και σμηνίτες την ώρα του καθήκοντός και σήμερα, με αυτήν την τελετή, τιμούμε όλους αυτούς τους ήρωες. Αυτό που καλείται να κάνει η πολιτεία είναι να σταθεί δίπλα στις οικογένειές τους, να μπορέσει να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις και να αφήσουμε πίσω μας κάποιες αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας έχουν τυραννήσει κατά το παρελθόν, για να είμαστε πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου