Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Απεχώρησαν απο το Δ.Σ Ξηρομέρου

Για προχειρότητα της απογραφή της Περιουσίας του Δήμου καταγγέλει η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» και ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Λύτρας, και απεχώρησαν καταγγέλλοντας το δήμαρχο για υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου.
Το δελτίο τύπου :

«Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Απρίλη και μόλις τώρα και με περισσή προχειρότητα η δημοτική αρχή αποφάσισε να φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την απογραφή, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακόμη και ο υπεύθυνος ορκωτός λογιστής είπε, ότι, μετά τις τοποθετήσεις των αντιδημάρχων θα πρέπει να αποσύρει την έκθεσή του. Κανείς από τη δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει τι παραλάβαμε, ποιο είναι το χρέος του νέου δήμου και από πού προέρχεται.
Το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση, πέραν του ότι ορισμένες τοπικές κοινότητες τις έχει ξεχάσει τελείως, δεν δίνει καμιά αναπτυξιακή προοπτική για το νέο Δήμο Ξηρομέρου. Αρκείται σε μια διαχειριστική λογική που διέπεται από προσωπικές σκοπιμότητες οι οποίες θα οδηγήσουν το Δήμο σε μαρασμό. Περιλαμβάνει
63 νέα έργα χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους, εκ των οποίων 43 μικρά για να μπορεί να γίνει απ ευθείας ανάθεση και 20 στα οποία απαιτείται δημοπρασία. Έχει 10 νέες μελέτες και τις κατακερματίζει έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν όλες με απ ευθείας ανάθεση. Στον τομέα των προμηθειών, έχει 9 έργα εκ των οποίων 2 με δημοπρασία και 7 με ανάθεση. Όλα αυτά βέβαια χωρίς καμία στόχευση και χωρίς να λύνουν προβλήματα που απασχολούν τον τόπο.Στον προϋπολογισμό η προχειρότητα και η υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών συμβούλων από τον κύριο Δήμαρχο, ξεπέρασε κάθε έννοια σεβασμού και δημοκρατίας, αφού παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις μας να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου αλλά και η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία διαδικασία. Ο Δήμαρχος είπε ότι η δική του παράταξη δεν έχει καμία εισήγηση, δεν θα μιλήσει κανείς απ την παράταξή του ούτε θα δεχθεί ερωτήσεις. «Πέστε ότι θέλετε εσείς της αντιπολίτευσης για τα πρακτικά και να τελειώνουμε» Υποβαθμίζοντας έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο και ταπεινώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους ακυρώνοντας κάθε ίχνος διαλόγου, κατάθεσης προτάσεων και σύνθεσης απόψεων, προεξοφλώντας και την ψήφο των μελλών της παράταξής του (ψηφίζοντας) ο ίδιος εκ των προτέρων για όλους.
Καταγγείλαμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου και σεβόμενοι το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Συνδημότες μας αλλά και τους εαυτούς μας αποχωρήσαμε αφήνοντας τον Δήμαρχο και την παράταξή του στον ολισθηρό δρόμο που διάλεξαν.
Τέτοιου είδους πρακτικές είναι ξένες προς το Δημοκρατικό φρόνημα των δημοτών, ακυρώνουν κάθε είδους συνεργασίας και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης του Δήμου μας, χαρακτηρίζουν άλλες εποχές που τις έχει πληρώσει ο τόπος μας και τις θυμούνται οι Δημότες ως μελανά σημεία.
Γι αυτό θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε το κύρος του Δήμου μας, του Δημοτικού Συμβουλίου και προπαντός την ανάπτυξη του τόπου μας».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου