Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 107 επιχειρήσεις- επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αγορών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δώσει στις Υπηρεσίες ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος. Κλιμάκια ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας προβαίνουν σε καθημερινούς ελέγχους στην αγορά με στόχο να αποτραπούν φαινόμενα εκμετάλλευσης του καταναλωτικού κοινού, εστιάζοντας κυρίως σε παραβάσεις όπως η μη κανονική είσπραξη της αξίας αγαθών, η μη ζύγιση των τροφίμων, η μη αναγραφή των τιμών στις πινακίδες και άλλες παραβάσεις που εμπίπτουν στις αγορανομικές διατάξεις.Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν έλεγχοι στην αγορά τροφίμων αλλά και σε πρατήρια βενζίνης και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα
των ελέγχων που κοινοποιήθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αγγελόπουλο από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Κ. Κόλλαρη, διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως η είσπραξη τιμών διπλάσιων των επιτρεπομένων, μη ύπαρξη αντίστοιχων τιμολογίων κ.α. Στις περιπτώσεις όπου οι παραβάσεις δεν ήσαν σημαντικές έγιναν συστάσεις, σε άλλες δε περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα από 500 έως 2.500 ευρώ.
Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 107 επιχειρήσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία και, πέραν των συστάσεων, επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα.
«Στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά η καλή λειτουργία της αγοράς, η διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και φυσικά η προστασία του καταναλωτικού κοινού», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος προσθέτοντας ότι «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε εκπονήσει».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου