Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ο κ. Μάριος Σαλμάς , Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή
Mετά την Αμφιλοχία πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χρήση του στρατοπέδου στην Στάνου Αμφιλοχίας ως κέντρο κράτησης μεταναστών.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα «όχι» στην εγκατάσταση του κέντρου κράτησης μεταναστών στο στρατόπεδο στον Άγριλο,ενώ αν δεν ανακληθεί η απόφαση θα υπάρξουν κινητοποιήσεις.Παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν και απο το δήμο ξηρομέρου ενώ αύριο δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους απο την Αιτ/νία.
Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, για την μετατροπή του στρατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας σε κέντρο μεταναστών, ο κ. Μάριος Σαλμάς , Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσε ερώτηση στη
Βουλή που έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση μετατροπής σε κέντρο μεταναστών, σήμερα από το Υπουργείο σας, του στατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας.

Μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει κατανοητή για τους παρακάτω λόγους:

1. Το στρατόπεδο είναι ενεργό και στην έκτασή του υπάρχουν κάθε ποιότητας πυρομαχικά.

2. Δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αλλά και με τους αρμόδιους φορείς για την λήψη αυτής της απόφασης.

3. Ο χώρος ανήκει στο Δήμο Αμφιλοχίας, εκ των οποίων τα 206 στρέμματα του στρατοπέδου μόνο τα 1206 τ.μ ανήκουν στο Υπουργείο.

4. Η περιοχή ανήκει στη συνθήκη Natura, λόγω της θέσης της κοντά στη λίμνη Αμβρακία, και για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος Αμφιλοχίας έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο κύριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

1. Γιατί δεν ερωτήθηκαν οι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να καταθέσουν την γνώμη τους για την πραγματοποίηση του κέντρου μεταναστών και η απόφαση λήφθηκε αυθαίρετα;

2. Θα λάβετε υπ΄όψιν τις γνώμες της τοπικής κοινωνίας η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην πραγματοποίηση του κέντρου μεταναστών;

3. Γνωρίζεται ότι ο χώρος του στρατοπέδου προστατεύεται από Διεθνή Συνθήκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου