Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας:Για Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμφιλοχία

Με αφορμή την γενικότερη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτης για ίδρυση Κέντρου Μεταναστών στην Αιτωλ/νία, η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας επισημαίνει: Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά επέλεξε την πρακτική του δυσάρεστου αιφνιδιασμού για την Αιτωλοακαρνανία. Μετά την υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας και της εγκατάλειψης όλων των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος, το μόνο που αποφάσισε να δημιουργήσει μέχρι τώρα, είναι Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην
Αμφιλοχία.

Πλήθος ανθρώπων θα στοιβαχτούν σε ένα απολύτως ακατάλληλο χώρο χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή, αλλά και χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό για την επόμενη μέρα τους. Ένας πρόχειρος σχεδιασμός, ο οποίος προφανώς σκοπό και στόχο έχει όχι την λύση αλλά τη μεταφορά και απομάκρυνση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, σαφώς δεν λύνεται με ημίμετρα τα οποία το μόνο που επιφέρουν θα είναι επιπλέον κοινωνικές εντάσεις. Αποτελεί άμεση αναγκαιότητα, να προχωρήσουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και να τεθούν οι “κόκκινες γραμμές” μπροστά στη συνολική υποβάθμιση του τόπου μας. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, έχουν εκτός από πολιτική, πλέον και ηθική υποχρέωση για την οριοθέτηση αυτών των γραμμών. Επιβάλλεται με κάθε τρόπο να υπερασπιστούν το Νομό. Καλούμε επίσης τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, να καταθέσει την άποψή του για την μεταφορά του προβλήματος της Πάτρας στην Αιτωλοακαρνανία.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι τα αδιέξοδα στην μεταναστευτική πολιτική πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση μιας γενικότερης πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία με συγκεκριμένες προτάσεις είχε διαγνώσει από νωρίς το πρόβλημα και είχε προτείνει συγκεκριμένες δράσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται τα μεταναστευτικά πρότυπα που ισχύουν σήμερα σε κάθε χώρα της Ε.Ε. Η απουσία της απαραίτητης βούλησης σε ιδιαιτέρως σημαντικά μεταναστευτικά θέματα όπως η απόκτηση ιθαγένειας, η λαθρομετανάστευση, η ένταξη και ενσωμάτωση έχουν τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα που έχουν απορυθμίσει πλήρως την κοινωνία ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου