Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών, ώστε να διαμορφωθούν επικαιροποιημένα διεκδικητικά πλαίσια για την Δυτική Ελλάδα, ανά υπουργείο, ζητάει από τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ο βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Με επιστολή του προς τον κ. Κατσιφάρα, ο Αχαιός πολιτικός επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη να μην υπάρξει άλλη «επίσκεψη Χρυσοχοίδη, Σκανδαλίδη, Γερουλάνου», δηλαδή υπουργικών αφίξεων από τις οποίες το μόνο που θα προκύπτει θα είναι… υποδείξεις των υπουργών για ιεράρχηση των αναγκών της Περιφέρειας«Δυστυχώς, έχω την αίσθηση πως τα ίδια θα ακούσουμε και κατά την επόμενη επίσκεψη Υπουργού στην Πάτρα…» επισημαίνει ο κ.
Νικολόπουλος, προσθέτοντας: «Είτε γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει ακόμα πετύχει να επικαιροποιήσει, αξιολογήσει και ιεραρχήσει τις ανάγκες, παρά τα όσα ενδεχομένως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των αιρετών Περιφερειαρχών (άρα οι αφιχθέντες Υπουργοί έχουν δίκαιο να επισημαίνουν πως υπάρχει «τοπικό έλλειμμα»), είτε γιατί οι Υπουργοί βρίσκουν μια καλή δικαιολογία και υπεκφεύγουν, αγοράζοντας χρόνο εις βάρος της περιοχής μας, η οποία ωστόσο, δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε περιθώρια περαιτέρω υποβάθμισης».
Έτσι, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει από τον αιρετό Περιφερειάρχη, με σεβασμό στις αποφάσεις των παλαιότερων Περιφερειακών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και με βάση τις επείγουσες ανάγκες του σήμερα, καθώς και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, να ξεκινήσει εντατικό γύρο διαβουλεύσεων και να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τις διεκδικήσεις που η Δυτική Ελλάδα θα προτάσσει ανά υπουργείο.«Κύριε Περιφερειάρχη, έχετε την μεγάλη τιμή αλλά και την υπέρτατη ευθύνη ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος σε ανούσιες ανταλλαγές απόψεων και επισκέψεις εντυπώσεων, αλλά να διαμορφωθεί και να δρομολογηθεί άμεσα ο «οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας» για τα επόμενα χρόνια» καταλήγει στην επιστολή του ο Αχαιός βουλευτής.
Να σημειωθεί ότι, ως υστερόγραφο στην ίδια επιστολή, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα αποκατάστασης του Ιερού Ναού Παντανάσσης και στις πληροφορίες που «κυκλοφορούν» μετά την επίσκεψη του κ. Γερουλάνου, περί ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος. «Επειδή και προσωπικά, ιεραρχώ ως επείγουσα και απόλυτη ανάγκη την αποκατάσταση του ιστορικού Ναού της πόλεως των Πατρών, παρακαλώ ενημερώστε μας για τις όποιες εξελίξεις ενδεχομένως υπάρχουν, καθώς υπάρχει δυσπιστία, αφού όπως πληροφορηθήκαμε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γερουλάνου, το κομμάτι του πολιτισμού στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος έχει σχεδόν εξαντληθεί, ενώ δεν υπάρχει και Τομεακό Πρόγραμμα στο Υπουργείο Πολιτισμού» αναφέρει ο βουλευτής, που ζητάει επίσης να πληροφορηθεί εάν μετά την σύσκεψη φορέων, υπήρξαν συμφωνίες της Περιφέρειας και του Υπουργού, για την προώθηση / ένταξη και άλλων έργων (πολιτιστικών, τουριστικών και αθλητικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου