Τρίτη 24 Μαΐου 2011

MAΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

Τα χρήματα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά που χάνονται από τις προμήθειες των Ελληνικών νοσοκομείων επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου
Το θέμα της αναστολής της ολοκλήρωσης της Καρδιολογικής Κλινικής, της Μονάδας Εμφραγμάτων και της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων, που σχεδιάστηκαν να στεγαστούν στον τέταρτο όροφο του νέο Νοσοκομείου Αγρινίου, έφερε στην Βουλή με ερώτησή του ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς.

Στην ερώτησή του καλεί την κυβέρνηση να δώσει μια απάντηση για το αν υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί στο νέο Νοσοκομείο Αγρινίου ο τέταρτος όροφος, η κατασκευή του οποίου δεν είχε ενταχθεί στην αρχική εργολαβία.
Το Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σαλμά
σκιαγραφεί την παραπομπή του θιγόμενου θέματος στις καλένδες. Με αφορμή την απάντηση αυτή ο κ. Σαλμάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Περιορίζοντας τις δημόσιες επενδύσεις και στον χώρο της υγείας η σημερινή κυβέρνηση, δεν θα πετύχει όπως πιστεύει την βελτίωση των δημοσιονομικών, άποψη η οποία επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πολιτικής της κατά τον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία. Τα χρήματα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά που χάνονται από τις προμήθειες των Ελληνικών νοσοκομείων επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου αφού γίνονται χωρίς διαγωνισμούς ακόμη και σήμερα και με απευθείας αναθέσεις.
Συνεπώς, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πιστώνεται εξ ολοκλήρου το πάγωμα των σημαντικών έργων – υποδομών στον χώρο της υγείας που δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση αλλά και στην τεράστια σπατάλη στον χώρο των προμηθειών και του φαρμάκου ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου