Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στο Αγρίνιο ο Πρέδρος του Αρείου Πάγου

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στις 8:30 μμ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και η Ομάδα Εργασίας Πνευματικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, διοργανώνουν στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου Διάλεξη, με ομιλητή τον Αξιότιμο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κύριο Γεώργιο Καλαμίδα, με θέμα:

«Οι καταδικαστικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω απόρριψης από τον Άρειο Πάγο αναιρετικών λόγων ως αόριστων».
Πρόκειται για μια διάλεξη επιστημονικού αλλά και ευρύτερου κοινω-νικού ενδιαφέροντος, καθώς το θέμα της απασχολεί εδώ και χρόνια το νομικό κόσμο αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, ένα δικαίωμα του οποίου η ισότητα σε σχέση με τους πολίτες όλων των υπολοίπων Ευρωπαϊκών κρατών παρα-βιάζεται,
λόγω της εφαρμογής υφιστάμενων νομικών διατάξεων από τα Ελληνικά Δικαστήρια.
Καλείται το κοινό της πόλης μας να συμμετάσχει στην εκδήλωση και να τιμήσει με την παρουσία του τον κύριο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Είσοδος Ελεύθερη
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή Γεωργίου Καλαμίδα, προέδρου του Αρείου Πάγου:
Ο Γεώργιος Καλαμίδας γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 17-12-1944.
Είναι έγγαμος με ένα παιδί.
Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1962, απεφοίτησε δε τον Ιούνιο του 1967 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς». Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (26 μήνες) ως Έφεδρος Αξιωματικός και έλαβε άδεια δικηγόρου Αθηνών το έτος 1969.
Στο διαγωνισμό Εμμίσθων Παρέδρων της 17-1-1972, στις οποίες μετέσχον 500 περίπου υποψήφιοι, κατετάγη 4ος και διορίσθηκε Εμμ. Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (1972) και ακολούθως Πρωτοδίκης (1974), στη συνέχεια δε προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών (1985), Εφέτη (1990), Πρόεδρο Εφετών (2002) και Αρεοπαγίτη (2004).
Στο διάστημα της θητείας του ως Προέδρου Πρωτοδικών εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών και άσκησε τα σχετικά καθήκοντα επί ένα έτος.
Στον Άρειο Πάγο υπηρέτησε επί τριετία ως Αρεοπαγίτης στο Α1 τμήμα και ως Αντιπρόεδρος στα Α2 και Α1 τμήματα. Προήδρευσε σε πολλές επιτροπές εξετάσεων Δικαστών, Συμβολαιογράφων, Δικηγόρων, ως και σε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.
Εκκρεμεί η διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο του Αστικού Δικαίου.
Γνωρίζει αγγλικά και διδάσκει, ως ειδικός επιστήμων, στο Μεταπτυχιακό Τμήμα (κατεύθυνση ιδιωτικού δικαίου) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου