Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΙ

Σπουδαστές του ΤΕΙ Μεσολογγίου διαδήλωσαν χθές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Μπότσαρη με συνθήμα όπως «Όχι στο κλείσιμο της ΣΤΕΓ – Όχι στην υποβάθμιση της πόλης».
Οι φοιτητές αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μη δεχτούν φοιτητές τα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ Μεσολογγίου τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά,ενώ δηλώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου, πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη τύπου για ‹‹ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ››, την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 11:00 πμ, στα γραφεία της Διοίκησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Εν τω μεταξύ ο Χρήστος Σταυρόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ σε ανακοίνωση του αναφέρει:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή εισαγωγής σπουδαστών σε 24 τμήματα των AΤΕΙ της χώρας, μεταξύ των οποίων τα παρακάτω τμήματα του AΤΕΙ Μεσολογγίου:


• Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας

• Μηχανολογίας και υδάτινων πόρων

• Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής διαχείρισης.

Η απόφαση αυτή θίγει σημαντικά το AΤΕΙ Μεσολογγίου αφού είναι από τα παλαιότερα περιφερειακά A.Τ.Ε.Ι. και εμφανίζεται να δέχεται εισακτέους μόνο σε 5 από τα 8 τμήματά του. Τα κριτήρια που δόθηκαν στη δημοσιότητα αγνοούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τμημάτων, δεν είναι αντικειμενικά και είναι προφανές ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί με ενιαίο τρόπο για όλα τα τμήματα των A.Τ.Ε.Ι και φυσικά των Πανεπιστημίων.

Δυστυχώς και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, το Υπουργείο Παιδείας, έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους όλων μας, σχετικά με τη Λειτουργία και τη Βιωσιμότητα του AΤΕΙ Μεσολογγίου.Για το AΤΕΙ Μεσολογγίου τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν για το νέο σπουδαστικό έτος αφού δεν θα εισαχθούν σπουδαστές σε αυτά τα τμήματα, είναι αυτά που έχουν μια άμεση σχέση με την αγροτική ανάπτυξη του νομού Αιτωλ/νίας, που όλοι θέλουμε αλλά ποτέ δεν έρχεται!Το Μεσολόγγι είναι το σημείο κατατεθέν των υδατοκαλλιεργειών σε όλη την Ελλάδα. Εάν έπρεπε να υπάρχει ένα Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, έπρεπε να είναι στο Μεσολόγγι για λόγους που όλοι κατανοούμε. (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ΙΧΘΥΚΑ, Αμβρακικός, μονάδες ιχθυοπαραγωγής στις εκβολές του Αχελώου κλπ) Όσον αφορά τη διαχείριση υδατικών πόρων: Το μεγαλύτερο υδατικό διαμέρισμα της χώρας, με τέσσερις μεγάλες λίμνες, με δύο ποτάμια, τεχνητές λίμνες κλπ

Τα προς κατάργηση τμήματα τουλάχιστον σε αυτή την περιοχή και για λόγους περιφερειακής ανάπτυξης, θα έπρεπε με τη φροντίδα της Πολιτείας να υπάρχουν, να αναπτυχθούν και να αποδώσουν όλους αυτούς τους επιστήμονες που έχουμε ανάγκη.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία του Ιδρύματος, ανησυχία στους σπουδαστές για το μέλλον των σπουδών τους και απόγνωση στις οικογένειές τους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητώ να συζητηθεί κατεπειγόντως το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου