Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Συνάντηση Σοφίας Γιαννακά με τον Υφυπουργό Παιδείας Ιωάννη Πανάρετο για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Ιωάννη Πανάρετο είχαν σήμερα, 17 Μαΐου 2011, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Ευάγγελος Πολίτης και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, Σοφία Γιαννακά, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου για μη εισαγωγή υποψήφιων σπουδαστών σε τρία Τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.Ο κ. Πολίτης και η κα Γιαννακά εξέθεσαν τα ακαδημαϊκά επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης εισακτέων, τουλάχιστον σε ένα Τμήμα από τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης. Το εν λόγω Τμήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι το αρχαιότερο, το καλύτερα στελεχωμένο Τμήμα ΤΕΙ πανελλαδικά και διαθέτει τις πλέον άρτιες
 εργαστηριακές εγκαταστάσεις σε σχέση με τα άλλα δύο αντίστοιχα Τμήματα ΤΕΙ που δημιουργήθηκαν μετά το 1994 στην Ηγουμενίτσα και στα Μουδανιά και μετά το 2000 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Τα Τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν με το σκεπτικό ότι το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μετεξέλιξη και των άλλων Τμημάτων. Ο κ. Πολίτης και η κα Γιαννακά εξήγησαν για ποιο λόγο θεωρούν λανθασμένη την απόφαση του Υπουργείου για μηδενικό αριθμό εισακτέων και ζήτησαν τη μη εφαρμογή της. Από την πλευρά του ο κος Πανάρετος δήλωσε ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι συνολική και αμετάκλητη και δεν πρόκειται να αλλάξει για μία περιοχή. Ο κ. Πανάρετος πρόσθεσε ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει ο διάλογος για την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης κατά τον οποίο θα εξετασθεί η αναγκαιότητα διατήρησης ενός μόνο Τμήματος Ιχθυολογίας πανελλαδικά και μάλιστα εκείνου που θα πληροί τα περισσότερα εκπαιδευτικά κριτήρια που θα τεθούν.
Ο κ. Πολίτης και η κα Γιαννακά ανταπάντησαν ότι το Τμήμα το οποίο πληροί τα περισσότερα εκπαιδευτικά κριτήρια και πρέπει να διατηρηθεί είναι το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Ακολούθησε συνάντηση του κ. Πολίτη και της κας Γιαννακά με τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Παπάζογλου, για το ίδιο θέμα. Ο κ. Παπάζογλου άκουσε με εξαιρετική προσοχή τα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία το Μεσολόγγι διεκδικεί με βάσιμες ελπίδες να είναι το πανελλαδικό κέντρο αριστείας στις Ιχθυοκαλλιέργειες λόγω συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου