Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ «δεν γνωρίζω κανέναν βουλευτή που να του ζητήθηκε η στήριξη και να μην την προσέφερε».


Επεσήμανε δε, ότι θεωρεί άδικη την τοπικιστική λογική χρέωσης ευθυνών σε ανθρώπους που δεν τις έχουν
Την Δευτέρα 2 Μαΐου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρέστη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και τους Συλλόγους  Μεσολογγιτών Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, με θέμα «Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να απαντήσει και στον δήμαρχο Μεσολογγίου για παλαιότερες του δηλώσεις περί ευθύνης βουλευτών για τα ζητήματα του Μεσολογγίου.Τόνισε ο κ. Κουρουμπλής ότι θεωρεί πολυτέλεια την κατανάλωση φαιάς πολιτικής ουσίας για ζητήματα δευτερευούσης σημασίας, ενώ πρότεινε στο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσούλη, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ημερήσια διάταξη, ιεραρχημένων θεμάτων που να αφορούν την ανάπτυξη του
νέου διευρυμένου πλέον Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Στη σύσκεψη αυτή να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, για να συνεισφέρουν και να στηρίξουν συλλογικά, προσπάθειες που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Επεσήμανε δε, ότι θεωρεί άδικη την τοπικιστική λογική χρέωσης ευθυνών σε ανθρώπους που δεν τις έχουν. Τόνισε ότι ένας τόπος, για να βγει από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που την κατατρώγει, πρέπει να διεκδικήσει συγκεκριμένους στόχους και να αναδείξει συγκεκριμένα οράματα, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν έχουμε θάρρος και θέληση και εμείς και εσείς μπορούμε να αναδείξουμε το Μεσολόγγι σε ένα παγκόσμιο Forum των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας δια της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας.

Μίλησε για την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας ανάδειξης του φυσικού πλούτου και των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής καθώς επίσης και τη δημιουργία νέου Μουσείου. Σε εκείνους δε, που λειτουργούν μέσα από την τοπικιστική λογική και οι οποίοι αναφερόντουσαν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της περιοχής, τόνισε ότι «δεν γνωρίζω κανέναν βουλευτή που να του ζητήθηκε η στήριξη και να μην την προσέφερε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου