Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

«Έρχεται νέο κύμα φυγής εκπαιδευτικών από την Υπηρεσία»
Νέο κύμα αποχωρήσεων εκπαιδευτικών από την υπηρεσία με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό εκείνων που αποχώρησαν πέρυσι, «βλέπει» ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται τη διαρκή δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των επικείμενων μισθολογικών αλλαγών εξαιτίας του Ενιαίου Μισθολογίου αλλά και λόγω της εντεινόμενης φημολογίας για μείωση του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους από το ΠΤΔΥ.
«Με το υπ’ αριθμόν 41072/Δ2/04.04.2011 έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητείται ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προτίθεται να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία με τη λήξη του διδακτικού έτους. Θυμίζω ότι πέρυσι, έκλεισαν πίσω τους την…πόρτα 11.500
εκπαιδευτικοί», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Αχαιός Βουλευτής ερωτά την Υπουργό Παιδείας πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να αποχωρήσουν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, ειδικότητα, περιφερειακή ενότητα (τέως νομός) και συνολικά και τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπισθούν τα κενά που θα ανακύψουν δεδομένης της περιοριστικής πολιτικής προσλήψεων στο Δημόσιο λόγω του Μνημονίου.
*Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου