Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας "Νοιάζομαι για τη υγεία μου" .

Αύριο 25/5 στην Αμφιλοχία.


Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη συνεργασία και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ εκπονεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα «Προληπτικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας με τίτλο «Νοιάζομαι για την υγεία μου». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 13 Νομούς της χώρας, από το Μάιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Νοσηλεύτριες, Επισκέπτριες Υγείας του ΕΕΣ, Εθελοντές γιατρούς και Εθελοντικής Νοσηλευτικής του ΕΕΣ και περιλαμβάνει:

Α. Προληπτική Σχολική Υγιεινή.

Β. Εκπαίδευση των παιδιών στις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων, την ατομική υγιεινή και τη γνωριμία με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Γ. Ενημέρωση των γονέων σε θέματα υγείας των παιδιών.

Δ. Προληπτική έλεγχο υγείας με κινητή μονάδα από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος και με την ευθύνη του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αγρινίου κινητή μονάδα θα βρίσκεται στις 23/5 Καινούργιο, 24/5 Λεπενού και 25/5 Αμφιλοχία. Στη μονάδα θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες προληπτικές εξετάσεις: ιατρική εξέταση, έλεγχος αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιολογικός έλεγχος, μέτρηση σακχάρου, μέτρηση χοληστερόλης, σπιρομέτρηση, συμβουλευτική, οδηγίες και ενημέρωση.

Η μονάδα θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο από 8:00 έως 15:00 καθημερινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου