Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συνάντηση πραγματοποίησε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά με τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου προκειμένου να συζητηθούν αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν καιρό την ευρύτερη περιοχή όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά και ο χαρακτηρισμός της ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανικής Περιοχής) που βρίσκεται στην περιοχή Μεσόκαμπος, ως Βιοτεχνικό Πάρκο. Η κα Γιαννακά διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

Παράλληλα η συζήτηση επικεντρώθηκε στη Λιμνοθάλασσα η οποία όντας φυσικός πλούτος του Μεσολογγίου, θα μπορούσε να αποτελεί πηγή ανάπτυξης για την πόλη αυτή. Στο θέμα αυτό η
Διοίκηση του Συλλόγου πρότεινε να περάσει η διαχείριση της Λιμνοθάλασσας στο δήμο Μεσολογγίου. Μάλιστα ζήτησε τη μεσολάβηση της κ. Γιαννακά ώστε να επισκεφθεί η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρία Δαμανάκη, το Μεσολόγγι για να της παρατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση της Λιμνοθάλασσας. Επίσης στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας αρχαιολογικού μουσείου, πάγιου αιτήματος της πόλεως, μιας και εκτός της νεοελληνικής ιστορίας του Μεσολογγίου στο διευρυμένο Δήμο υφίστανται 4 αρχαίες πόλεις.
Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Από τη μεριά του Συλλόγου, κατατέθηκε υπόμνημα το οποίο εκτός από στατιστικά στοιχεία περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η κα Γιαννακά αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για την συνάντηση, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση των θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου