Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Θετική έκβαση είχαν οι πιέσεις της Βουλευτού Αιτ/νιας Σοφίας Γιαννακά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Η Υπουργός κα Τίνα Μπιρμπίλη ευαισθητοποιήθηκε στις επανειλημμένες ερωτήσεις της Βουλευτού και έδωσε εντολή στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας) να συμπεριλάβει τις λύσεις της εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδα και μονωτικό υλικό στις επιλέξιμες παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα το ΚΑΠΕ αναφέρει:

«Σχετικά με την Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Σοφίας Γιαννακά σας ενημερώνουμε ότι τα συστήματα εσωτερικής
θερμομόνωσης δεν αποκλείονται από το Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον». Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει διάκριση των λύσεων εσωτερικής και εξωτερικής θερμομόνωσης σε υφιστάμενες κατασκευές, αντιθέτως και οι δύο λύσεις προωθούνται ισότιμα.»
Στο διάστημα 2011 έως 2020 θα πραγματοποιηθούν ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια, με σημαντικό όφελος για τους πολίτες το οποίο υπολογίζεται στα 9 δις. ευρώ. Παράλληλα με τις δράσεις που προβλέπονται στο εν λόγω πρόγραμμα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την παραπέρα ανάπτυξη και εξειδίκευση του κλάδου των οικοδομικών κατασκευών και της βιομηχανίας δομικών υλικών και ενεργειακών προϊόντων. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας μιας και δραστηριοποιείται ένα από τα τρία εργοστάσια (KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΪΑ Α.Ε.Β.Ε.) που αξιοποιούν τον ορυκτό πλούτο μεταποιώντας τον σε δομικό υλικό, σοβάδες και γυψοσανίδες. Στην δραστηριότητα αυτή απασχολούνται περίπου 250 άτομα γεγονός που αναδεικνύει την σημασία και τον αντίκτυπο που έχει για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη το πολύτιμο ορυκτό, ο γύψος. Όταν μάλιστα η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει σε αφθονία στο έδαφος τα πλέον αξιοποιήσιμα κοιτάσματα γύψου στην Ελλάδα.
«Σε μία κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία με την παράλληλη καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας, η εσωτερική θερμομόνωση θα μπορούσε να αποτελέσει μία κάποια διέξοδο στην απορρόφηση των προϊόντων γύψου και στην δραστηριοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων στην κατασκευή των συστημάτων ξηράς δόμησης με γυψοσανίδες», δήλωσε η κα Γιαννακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου