Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συνεδρίαση στην Πάτρα όλων των εκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο»

Στην οργανωτική προετοιμασία για την μετάβαση στο νέο θεσμικό πλαίσιο της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αλλά και σε ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες, πόρους και νέες θεσμικές δομές εστιάζει ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε κύκλο επαφών που έχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.Ο κ. Κατσιφάρας βρίσκεται, επίσης, σε καθημερινή επαφή με τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο (Περιφερειακή Ενότητας Αχαΐας), Βασίλη Αντωνόπουλο (Αιτωλοακαρνανίας) και Χαράλαμπο Καφύρα (Ηλείας) ώστε να
ρυθμιστούν επιμέρους ζητήματα, από την νέα διάρθρωση των Υπηρεσιών και την στέγαση τους ως τις προτεραιότητες που τίθενται στον περιφερειακό αναπτυξιακό προγραμματισμό και την αντιμετώπιση θεμάτων επείγοντος χαρακτήρα.


Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συνεδρίαση στην Πάτρα όλων των εκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» ώστε να υπάρξει μια πρώτη σε βάθος ενημέρωση αλλά και ανταλλαγή απόψεων τόσο γύρω από την διοικητική δομή της αιρετής Περιφέρειας όσο και για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τον πρώτο καιρό λειτουργίας της.






«Πηγαίνουμε σ’ έναν νέο θεσμό, με πολλές δυνατότητες και πολλές προοπτικές. Όμως, όπως καθετί καινούργιο, χρειάζεται σωστή προετοιμασία, ετοιμότητα, σχέδιο, πολιτική ρότα και σκληρή δουλειά ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος», λέει ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από τις εκλογές και μετά έχει αξιοποιηθεί σωστά, τόσο στο σκέλος της ενημέρωσης από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Αποστολόπουλο όσο και σ’ αυτό της δικής μας προετοιμασίας και της ιεράρχησης προτεραιοτήτων».






Επίσης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, στην συνεδρίαση που επίκειται με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του θα αναφερθεί και στο χρονοδιάγραμμα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Καλλικράτη». Όπως είναι γνωστό ο ιδρυτικός νόμος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προβλέπει σταδιακή εκχώρηση ορισμένων αρμοδιοτήτων ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλότερη μετάβαση στο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.






Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία νέων θεσμικών δομών, όπως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη αλλά και η δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων στο Διαδίκτυο, με σκοπό την θωράκιση της διαφάνειας και της κοινωνικής λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου