Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αμφιλοχία

Την πρόταση για δημιουργία φορέα, που θα ερευνά την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Την ίδρυση Εθνικού φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, ενώ νωρίτερα , ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε ανακοινώσει από το βήμα του Κοινοβουλίου, ότι επίκειται
επικαιροποίηση του σχετικού παλαιού νόμου, για την έρευνα κοιτασμάτων στην Ελλάδα.
Η όλη διαδικασία, μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη δημόσια διαβούλευση, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες, οπότε ο νέος φορέας, θα συσταθεί εντός του Φεβρουαρίου, ή το αργότερο μέχρι το Μάρτιο.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης.
Όπως τονίζει ο κ. Ζεληλίδης, με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει, εκτιμάται ότι κρύβουν πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, περιοχές και της Δυτικής Ελλάδας, όπως τα Διαπόντεια νησιά δυτικά της Κέρκυρας, η Πρέβεζα, η Αμφιλοχία, η Λευκάδα, ο Πατραϊκός Κόλπος, η περιοχή της Ζακύνθου, ο Κυπαρισιακός Κόλπος και οι Στροφάδες.
Σύμφωνα με τον κ. Ζεληλίδη, τα κοιτάσματα που βρίσκονται στην Ελλάδα, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης για πολλά χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου