Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών φαινομένων

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, πυροσβεστικών, αστυνομικών και στρατιωτικών
αρχών, του ΕΚΑΒ και των τεχνικών υπηρεσιών, τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη καλύτερης αλληλοενημέρωσης, ώστε να γίνουν, όπως αναφέρθηκε, πιο αποτελεσματικές οι επεμβάσεις από τις δυνάμεις εκχιονισμού, απεγκλωβισμού και διάσωσης.
Επίσης υπογραμμίστηκε, ότι ο καλύτερος τρόπος είναι η πρόληψη και όπως επισημάνθηκε η ευθύνη αυτή ανήκει στην Περιφέρεια, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τους Δήμους. Έτσι με βάση τα όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη, οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν απόλυτα με τις πυροσβεστικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και υγειονομικές αρχές, ώστε να αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά.
Όσον αφορά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, ο περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος ζήτησε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανολογικός εξοπλισμός και όπου παρατηρούνται ελλείψεις να καλυφθούν άμεσα.
Επίσης ζητήθηκε να υπάρχει επαρκής ποσότητα αλατιού, η μεταφορά του οποίου θα ολοκληρωθεί, σε κομβικά σημεία, εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που έχουν τη σχετική ευθύνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου