Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 24 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Συνάντηση πραγματοποίησε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα το αρδευτικό έργο Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνάντηση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τη Βουλευτή σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 6.797.600 εκ. ευρώ και εκτελείται από το Μητρώο Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013. Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε στην κα Γιαννακά, ότι το έργο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και οι προβλεπόμενες πιστώσεις του Υπουργείου προς την κατασκευάστρια εταιρεία ανέρχονται στα 2 εκ. ευρώ για το 2011. Συγκεκριμένα, το έργο βρίσκεται στο στάδιο που δημιουργούνται οι μελέτες εφαρμογής από το μηχανικό και την κατασκευάστρια εταιρεία και όπως τόνισε ο Υπουργός,
υπολογίζεται ότι σε περίπου δύο μήνες θα αρχίσουν οι πρώτες εκσκαφές.

Παράλληλα, ο Υπουργός διαβεβαίωσε την κα Γιαννακά ότι παρόλο που το συγκεκριμένο αρδευτικό έργο διασταυρώνεται με αυτό της Ιόνια Οδού, δεν θα υπάρξουν προβλήματα ως προς την εκτέλεση και την παράδοση του έργου. Άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης το ένα έργο δεν εξαρτάται και δεν επηρεάζεται από το άλλο και με βάση το χρονοδιάγραμμα παράδοσης που προβλέπεται στη σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία, το έργο θα είναι έτοιμο σε εικοσιτέσσερις μήνες.
Η κα Γιαννακά αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκανδαλίδη, του επισήμανε τη σημαντικότητα του έργου για την περιοχή και συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού για τους προσεχείς μήνες προκειμένου να ελεγχθεί η εξέλιξη του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου