Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με τα στελέχη

Συνάντηση με τα στελέχη του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Πατρών (Π.Ε.Κ.) είχε την Δευτέρα 29 Νοέμβρη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Δ/ντής του Π.Ε.Κ. και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεωργιάδης Θεόδωρος, ο υποδιευθυντής Π.Ε. κ. Γούλας Ευάγγελος, ο υποδιευθυντής Δ.Ε. κ. Τζούμας Κωνσταντίνος, ο Προϊσταμένος
Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης κ. Δελέγκος Νικόλαος και η Προϊσταμένη Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης κα Κρούπη Ελευθερία.







Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τον τομέα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών νεοδιόριστων και αναπληρωτών αλλά και να συνεχισθεί ο άξονας της ομαλούς και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών.






Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών νεοδιόριστων και αναπληρωτών έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται τρεις φάσεις επιμόρφωσης.






Η πρώτη φάση αφορά το Νέο Σχολείο (Σχολείο 21ου αιώνα)- Επιμόρφωση εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία. Στα πλαίσια της θα επιμορφωθούν 170 Εκπαιδευτικοί.






Η δεύτερη αφορά το Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών σχ. έτους 2010-2011 με την επιμόρφωση 450 εκπαιδευτικών.






Η τρίτη αφορά την Εισαγωγική Επιμόρφωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2010-2011. Το σύνολο των επιμορφωμένων ανέρχεται στους 1236.






Για τους επιμορφωτές των παραπάνω προγραμμάτων έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Π.Ε.Κ. λίστα που αναφέρονται τα ονόματα τους ύστερα από σχετική προκήρυξη για την παροχή διδακτικού έργου.






Κοινός στόχος όλων των αρμοδίων είναι η εποικοδομητική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στα σύγχρονα δεδομένα και στις επιταγές του νέου σχολείου και να συμβάλλουν επαρκώς στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και στην επιτυχή προαγωγή του παιδαγωγικού έργου. Τέλος, αποφασίστηκε, συναντήσεις αυτού του τύπου να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, προς μια επιτυχή και εποικοδομητική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου