Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Εκδικάσθηκε η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του ΣτΕ που διέταζε την προσωρινή διακοπή των εργασιών στον Αχελώο


Διεξήχθη στο κτίριο του ΣτΕ η συζήτηση της αίτησης αναστολής της με αρ. 141/2009 απόφασης με την οποία διατάχτηκε η προσωρινή διακοπή των εργασιών στα έργα μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, η οποία υποβλήθηκε από τους φορείς της Θεσσαλίας και τα Υπουργεία Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ και Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας, οι Βουλευτές Νίκος Σαλαγιάννης, Μαρία Θεοχάρη, Σπύρος Ταλιαδούρος, Έκτορας Νασιώκας και Αστέριος Ροντούλης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Βασίλης Νίκου. Παραβρέθηκαν επίσης, από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας οι Βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σιώκος.
Η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή της από τους ενδιαφερόμενους. Τόσο από την πλευρά των υπουργείων όσο και από την πλευρά των φορέων της Θεσσαλίας ζητήθηκε να ανακληθεί η απόφαση για το μέρος που αφορά τις εργασίες στη σήραγγα Συκιάς - Δρακότρυπας, για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι κατάρρευσής της και να αποκατασταθεί η λειτουργία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα που έχει διαταραχθεί λόγω της έλλειψης επένδυσης της σήραγγας.
Από την πλευρά των Αιτωλοακαρνάνων τέθηκε το ζήτημα του μη παραδεκτού της αίτησης διότι - κατά τη γνώμη τους - δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες του έργου από την μέρα έκδοσης της προηγούμενης απόφασης και επίσης ισχυρίστηκαν ότι οι κίνδυνοι .
κατάρρευσης δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του νέου έτους.ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου