Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Οι συναντήσεις των φερόμενων μελών της ομάδας γίνονται εκτός απο το Αγρίνιο σε Ναύπακτο και Θέρμο

Δυο εβδομάδες μετά τις συλλήψεις των δυο νεαρών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα εκρηκτικά πακέτα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Στις 15 Νοεμβρίου καταγράφεται η πρώτη συνάντηση μεταξύ δυο
εκ των κατηγορουμένων και στη συνέχεια η ζωή τους μπαίνει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής καθώς ο ένας οδηγεί στον άλλο.
Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής γίνονται η σκιά των νεαρών. Καταγράφουν μια ζωή που ταιριάζει σε νέους της ηλικίας τους. Συναντήσεις σε καφετέριες, μπιραρίες, ουζερί ακόμα και σε στριπτιτζάδικο. Αγαπημένο τους φαγητό, τα σουβλάκια.
Μια τυπική μέρα "παρακολούθησης" περιλαμβάνει καφεδάκι στο Πασαλημάνι στη μια το μεσημέρι. Σουβλάκια στη γιάφκα του Πειραιά στις έξι το απόγευμα και ουζάκι στη Ζέας στις οκτώ το βραδυ.
Όλα αρχίζουν όταν εντοπίζεται η στενή σχέση ενός 26χρονου με έναν από τους κατηγορούμενους για τα πακέτα-βόμβες.
Ο "φίλος" αυτός οδηγεί τους αστυνομικούς στον "οπλοφόρο", δηλαδή εκείνον που κρατούσε το σάκο με τον οπλισμό τη στιγμή της σύλληψης και στη συνέχεια στον "καταζητούμενο" για συμμετοχή στους πυρήνες της φωτιάς.
Στις συναντήσεις τους παίρνουν μέτρα προφύλαξης. Κάποιες φορές όταν πηγαίνουν στις γιάφκες έχουν "σκιά", δηλαδή άνθρωπο που παρακολουθεί αν παρακολουθούνται.
Οι συναντήσεις των φερόμενων μελών της ομάδας γίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Εντοπίζονται, εκτός από την Αθήνα, σε Αγρίνιο, Ναύπακτο, Θέρμο και Πάτρα.
Για να διασφαλιστεί η μυστικότητα φαίνεται να τηρούνται κάποιοι κανόνες:
- Δεν ταξιδεύουν μαζί
- Χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Προτιμούν τους επαρχιακούς δρόμους και όχι τις κεντρικές αρτηρίες.
- Σε δημόσιους χώρους όπου πιθανώς υπάρχουν κάμερες, φορούν τζόκευ και γυαλιά ηλίου στις συναντήσεις τους
- Δεν βγαίνουν ποτέ μαζί από τις γιάφκες
- Πολλές φορές έχουν "σκιά" ως μέτρο αντιπαρακολούθησης
Η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί στενά τη διαδρομή του 26χρονου "φίλου" στις 26 Νοεμβρίου. Ξεκινά από Αθήνα, φτάνει Ναύπακτο, συναντάται με τον οπλοφόρο, πάνε μαζί για καφέ στο χωριό Θέρμος και τελικά καταλήγουν στη γιάφκα στο Αγρίνιο. Κι από εκεί επιστροφή στη γιάφκα στον Πειραιά όπου λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνονται. Ο τρίτος της παρέας του Αγρινίου συλλαμβάνεται σε κουρείο κοντά στη γιάφκα.




madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου