Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Eκδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και την εκτροπή του Αχελώου

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη έγινε στο Παράρτημα στην Πάτρα εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη, τα φράγματα και την εκτροπή του ποταμού Αχελώου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο 3ημερου
εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε σε Άρτα, Αγρίνιο και Πάτρα εν όψει της εκδίκασης την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στα Τρίκαλα της υπόθεσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Μεσοχώρας από τη ΔΕΗ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο (20′) αναφορικά με τη λεηλασία και την καταστροφή του φυσικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο από τον καπιταλισμό και το κράτος, ενώ ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έργων εκτροπής και τον αγώνα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου που από το 2007 και μετά έχει αναζωπυρωθεί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια σύντομη εισήγηση σχετικά με την “πράσινη” ανάπτυξη ως το βασικό ιδεολόγημα που χρησιμοποιεί σήμερα η παγκόσμια κυριαρχία στην κατεύθυνση της λεηλασίας καθε γωνιάς του πλανήτη και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα όξυνσης και διεύρυνσης του αγώνα για την προάσπιση του φυσικού κόσμου, μακριά από καθε είδους διαμεσολαβήσεις και θεσμικούς μηχανισμούς που επιδιώκουν την αμβλυνση και την αναδίπλωση του. Στο τέλος, σύντροφοι από την Ηγουμενίτσα μας ενημέρωσαν για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που το τελευταίο διαστημα στην περιοχή τους έιναι ιδιαίτερα οξυμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου