Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι Έλληνες ομογενείς ζητούν να πληρώσουν τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Ν. Νικολόπουλος: «Κυβερνητική ξεφτίλα!»

«Θα σώσουμε την εθνική οικονομία μειοδοτώντας στην εθνική μας συνείδηση και υπόσταση!»
Για πολιτικό κατάντημα και ξεπούλημα της ιστορίας και της εθνικής μας υπόστασης, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος εξ αιτίας της απόφασης να διακόψει τις δαπάνες για τον εορτασμό της
εθνικής επετείου στην Αμερική.
«Τι ντροπή! Τι πολιτικό κατάντημα! Αισθάνομαι στ’ αλήθεια ντροπή για λογαριασμό της Κυβέρνησης που στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ή καλύτερα, εν ονόματι του… νόμου της τρόϊκας αναλαμβάνει να… σώσει την ελληνική οικονομία κόβοντας τις δαπάνες για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την αντίδραση της ομογένειας στις ΗΠΑ που προθυμοποιείται να καλύψει όλα τα έξοδα!
«Θα…σώσουμε λοιπόν την εθνική οικονομία, μειοδοτώντας στην εθνική μας συνείδηση και υπόσταση! Και μετά την πρωτοβουλία των ομογενών μας, η ντροπή είναι διπλή… Αλλά τι σημασία έχει αν ντρέπομαι εγώ;..», δήλωσε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος.
Όπως δημοσιεύεται στον ελληνικό ομογενειακό Τύπο των ΗΠΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Πολιτείας της Φλώριδας στις 24 Ιανουαρίου, έστειλε επιστολή στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα (Φλώριδα) Α. Σγουρόπουλο, με την οποία γνωστοποιεί πως η Οργάνωση είναι διατεθειμένη να αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το Υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, κάτι που όπως επισημαίνεται, διεξαγόταν δεκαετίες στις ΗΠΑ, αφού η ελληνική κυβέρνηση κατήργησε τον περασμένο χρόνο τις εκδηλώσεις και εορτές για την εθνική μας επέτειο, τυπικώς για λόγους οικονομίας όπως καταλήγει η επιστολή,
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τον Υπουργό Εξωτερικών να τοποθετηθεί για το γεγονός και τον καλεί να απαντήσει αν για το ίδιο θέμα, υπάρχουν αιτήματα και άλλων συλλόγων ή ιδιωτών -Ελλήνων πολιτών ή νομικών προσώπων για τις εκδηλώσεις της εθνικής μας εορτής και ποια είναι η απόφαση του Υπουργείου, αν δηλαδή θα γίνουν εφέτος εκδηλώσεις για να τιμηθεί η επέτειος.
Ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να καταθέσει όλα τα γραπτά αιτήματα σε φωτοαντίγραφα, καθώς και τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας.
*Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου