Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αναδάσωση του ΥΠΕΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε η αναδάσωση στο Δασός Καϊάφα που διοργάνωσε το Υ.ΠΕ.Κ.Α. σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Στην αναδάσωση στην οποία φυτεύτηκαν 3.000 δενδρύλλια κουκουναριάς
παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός ΠΕ.Κ.Α. κ. Θάνος Μωραΐτης και ο Ειδικός Γραμματέας Δασών κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης.


Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στην αναδάσωση και έκανε λόγο για «ξεκάθαρη βούληση ώστε να δώσουμε ξανά δύναμη σε αυτόν τον τόπο που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά». Ειδικότερα για το δάσος Καϊάφα ο Μωραΐτης είπε: «Η Υπουργός, η κ. Μπιρμπίλη έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Έχουν ήδη γίνει κινήσεις και συναντήσεις προκειμένου να δούμε το πλαίσιο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης τους δάσους. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων και να προχωρήσουμε δυναμικά».


Ο Υφυπουργός αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δασικής πολιτικής του ΥΠΕΚΑ δήλωσε ότι «σύντομα θα γίνει η πρώτη ανάρτηση δασικού χάρτη στην ιστορία της χώρας» ανακοινώνοντας παράλληλα ότι «δρομολογείται ανάρτηση δασικού χάρτη και στην Ηλεία».


Αναφερόμενος στις αναδασώσεις έκανε λόγο για υψηλούς στόχους μιας και όπως επισήμανε «το ΥΠΕΚΑ υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδασώσεων στην ιστορία της χώρας». Ειδικά για την Ηλεία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες για αναδασώσεις με 560.000 φυτά τονίζοντας ότι «πολύ σύντομα το Υπουργείο θα είναι σε θέση να προχωρήσει, και να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των αναδασώσεων».


Τον συντονισμό της αναδάσωσης είχε το Δασαρχείο Ολυμπίας ενώ συμμετείχαν οι εξής εθελοντικές οργανώσεις:


• Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου


• Κυνηγετικοί Σύλλογοι Πύργου Κρεστένων, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας


• Ερυθρός Σταυρός και Φιλοζωική οργάνωση Rommel


• Εργαζόμενοι στα Λουτρά Καϊάφα


• Εργαζόμενοι του Δασαρχείου Ολυμπίας


• Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων και Εποχιακοί Δασοπυροσβέστες,


• Δασεργάτες Ηλειακής ΑΕ


• Εθελοντές των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων


Στην αναδάσωση συμμετείχαν πολλοί τοπικοί φορείς και εθελοντικές οργανώσεις ενώ παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας καθώς και οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ της Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης και κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου