Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Χορός Φυτειωτών: Ένα γλέντι ξεχωριστό απ’ όλα τ’ άλλα

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», για άλλη μια χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου, ανταποκρίθηκε στα νέα παιδιά που απαρτίζουν το διοικητικό σχήμα του Συλλόγου και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από Φυτειώτες κάθε ηλικίας.
Στην αρχή της βραδιάς, το χορευτικό τμήμα του τοπικού Συλλόγου «Ακαρνανικό Φως», χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια
του τόπου μας δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή «νότα» στην βραδιά.




Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Σαλτογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Παρά το γεγονός ότι η κοινωνία μας βιώνει δυσκολίες, εσείς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και σας ευχαριστούμε. Η αποψινή βραδιά ανήκει σε όλους εσάς, σε όλους εμάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπητοί συμπατριώτες αρμόζει ένα χαμόγελο που πραγματικά το έχουμε ανάγκη. Είναι ανάγκη επιτακτική μάλιστα, να ανταμώνουμε και να διασκεδάζουμε όλοι μαζί, ειδικά σε τέτοιες περιόδους που οι πολιτιστικές αξίες, οι πανανθρώπινες αξίες και όχι μόνο απαξιώνονται συνειδητά. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά, την Αντιδήμαρχο κα. Ντίνα Σαμαρά και τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γαζέτα για την οικονομική στήριξή που πρόσφεραν στην αποψινή βραδιά μας, αναλαμβάνοντας την δαπάνη για την μεταφορά του χορευτικού μας από τις Φυτείες στην Αθήνα».


Σε ότι αφορά τις προθέσεις της Πολιτείας για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις ορισμένων σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου και του Γυμνασίου-Λυκείου Φυτειών, ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Σαλτογιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θα μείνουμε θεατές στην υποβάθμιση της τοπικής παιδείας μας και τον μαρασμό του τόπου μας. Το Γυμνάσιο-Λύκειο Φυτειών όλα αυτά τα χρόνια έβγαλε επιστήμονες και χρήσιμους ανθρώπους, που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν στην κοινωνία. Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί. Οφείλουμε να αντιδράσουμε ως τοπική κοινωνία και θα αντιδράσουμε».


Στην χοροεσπερίδα μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν: οι Βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Κώστας Καραγκούνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξηρομέρου Παντελής Ψηλός και Γιάννης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη Δημήτρης Κοθρούλας και Βασίλης Μπουρνάζος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Μπάμπης Κουβέλης, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Βελανιδιάς Γεράσιμος Ζορμπάς.


Επιστολές με τις οποίες χαιρέτησαν την εκδήλωση απέστειλαν ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Παναγιώτης Γαζέτας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξηρομέρου Παναγιώτης Τζαχρήστας, Τάσος Κατσιπάνος και Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, οι Βουλευτές Σοφία Γιαννακά και Δημήτρης Σταμάτης καθώς επίσης και ο Γραμματέας της Περιφερειακής οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου