Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»

«Να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα για Εφετείο στο Αγρίνιο»



«Η πρόσφατη γνωμοδότηση του ΣτΕ, σχετικά με την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο, επαναφέρει στο προσκήνιο ένα σήριαλ πολιτικών αποφάσεων και δράσεων εις βάρος ολόκληρης της Αιτωλίας και φυσικά της περιοχής Μεσολογγίου.Με στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών ψηφοθηρικών αναγκών, με βάση πληθυσμιακά στοιχεία, η κυβέρνηση επιχειρεί να ιδρύσει Εφετείο
Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που ανακύπτουν με την χωροταξία αλλά και με τις οργανικές θέσεις των δικαστών, που μπορεί να καθυστερήσουν για χρόνια την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, προχωρά σε ένα σοβαρό λάθος.


Υποτιμώντας και παραγνωρίζοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης την ιστορία και την συμβολή της Ιερής Πόλης της Ελευθερίας, του Μεσολογγίου, στην αναγέννηση και απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους αλλά και την δικαστική παράδοση, αφού εδώ λειτουργούσε Εφετείο ακόμη και τα χρόνια της πολιορκίας μέχρι την Έξοδο, προωθεί ένα απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα.


Καλούμε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν το μέγεθος του λάθους και να αποσύρουν το επίμαχο Π.Δ. Την κρίσιμη ετούτη ώρα φαίνεται ξεκάθαρα το έλλειμμα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της περιοχής μας…


Καλούμε την δημοτική αρχή να συσπειρώσει όλους τους φορείς και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, εντός και εκτός των ορίων του Δήμου, σε μια πανστρατιά διεκδίκησης του δικαίου και της κοινής λογικής, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον συντονισμό δράσης για το Εφετείο.


Εμείς θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την επανίδρυση του Εφετείου στην φυσική κοιτίδα του, το Μεσολόγγι.»


Νίκος Μουρκούσης






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ι.Π. Μεσολογγίου 11-2-11


Ανακοίνωση του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»


«ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΠΑΛ Κατοχής και του Γυμνασίου Γουριάς»






«Η πρόταση του διευθυντού Εκπαίδευσης για συγχώνευση του ΕΠΑΛ Κατοχής με το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, καθώς και η κατάργηση του Γυμνασίου Γουριάς, στα πλαίσια περικοπών που ζητά η Τρόϊκα και πειθήνια εφαρμόζει η κυβέρνηση, μας βρίσκει μαχητικά αντίθετους.


Ο διαχωρισμός σε μαθητές «πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», καθώς και η επιχειρούμενη υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας του πρώην δήμου Οινιαδών, είναι απαράδεκτα φαινόμενα και όσοι τα απεργάζονται θα εισπράξουν την οργή των πολιτών.


Η παράταξή μας θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με συμπαραστάτες το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και τα τοπικά του φερέφωνα. Σχολεία με μεγάλες επιτυχίες και σημαντική παρουσία στα σχολικά και κοινωνικά δρώμενα, καθώς και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, δεν μπορεί να κλείσουν δήθεν για οικονομία, όταν η μεταφορά των μαθητών θα στοιχίσει ενδεχομένως πολλαπλάσια.


Επίσης, τη στιγμή που έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις και επίκειται η ανέγερση του νέου κτιρίου στην Κατοχή, στο οικόπεδο του πρώην Γυμνασίου, που θα στεγάσει σε σύγχρονες αίθουσες το ΕΠΑΛ, έρχονται οι «λογιστές του μνημονίου» να σταματήσουν την λειτουργία του.


Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του ΕΠΑΛ Κατοχής και της διατήρησης του Γυμνασίου Γουριάς. Περιμένουμε η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πέρα από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά. Γιατί όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή!


Το αξίζει η Κατοχή, το αξίζει η Γουριά, το αξίζουν οι Οινιάδες, το αξίζει ο νέος Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.»


Νίκος Μουρκούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου