Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Kοινή σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου

Μετά από συνάντηση και κοινή σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου που έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι στις 16/2/2011 από κοινού και ομόφωνα αποφασίστηκε να συνταχθούν τα παρακάτω.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι ανάγκες παροχών Υγείας στο Νομό μας είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προσφέρονται και στα δύο Νοσοκομεία. Αυτό έχει
σαν αποτέλεσμα πάνω από το 50% των πολιτών που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας, με βάση στατιστικά δεδομένα και στοιχεία, να αναζητούν νοσηλεία ή εξετάσεις ή θεραπεία εκτός του Νομού.


Η υποβάθμιση των υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας και στις υπηρεσίες του ΙΚΑ εντείνουν το πρόβλημα αυτό.


Είναι ανεπίτρεπτο δύο Νοσοκομεία, οκτώ Κέντρα Υγείας και τα αντίστοιχα Καταστήματα του ΙΚΑ να μην μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες και πλήρεις παροχές Υγείας στους πολίτες της Αιτωλ/νίας.


Αυτό γίνεται συνειδητά και μεθοδευμένα με την μη πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου προσωπικού ( ιατρικού-νοσηλευτικού-παραϊατρικού ), με τα απαρχαιωμένα μηχανήματα που ούτε μπορούν να συντηρηθούν πια, με την έλλειψη οργάνωσης και κακοδιαχείρισης από πλευράς Διοικήσεων.


Όσοι αυτή την χρονική στιγμή αναφέρονται σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο μονάδων Υγείας, το μόνο σκοπό που υπηρετούν είναι να δημιουργούν εντυπώσεις , προστριβές και αντιπαλότητες μεταξύ των εργαζομένων και των πολιτών του Νομού.


Οι δύο Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι σε κάθε τέτοια σκέψη για υποβάθμιση και απαξίωση , θα μας βρίσκουν απέναντί τους από κοινού.






Προτείνουμε






 Άμεσα αλλαγή των Οργανισμών και στα δύο Νοσοκομεία


 Ενίσχυση των κλινικών και των τμημάτων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.


 Η Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας να παρέχεται σε όλους δωρεάν χωρίς το επαχθές 5ευρω, ανεξάρτητα από τους ασφαλιστικούς τους φορείς σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα.


 Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.






ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ










-Η- -Ο-


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


του Σ.Ε.Ν.Μ. του Σ.Ε.Ν.Α.










Ντίνα Λάμπου Βαγγέλης Μαχαλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου