Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία για παράνομους ψαράδες που λυμαίνονται και απειλούν με αφανισμό το θαλάσσιο πλούτο του Αμβρακικού

Με εξαφάνιση απειλούνται τα ψάρια στον Αμβρακικό κόλπο λόγω παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, καταγγέλλει ο Αλιευτικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμφιλοχίας «Άγιος Αθανάσιος» και καλεί τις αρχές να πατάξουν αυτή τη τόσο παράνομη όσο και ασύδοτη δραστηριότητα που καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον του Αμβρακικού Αλιευτικός
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμφιλοχίας

«Άγιος Αθανάσιος»
Καταγγελία
Έχει παρατηρηθεί μεγάλη ασυδοσία και ανευθυνότητα στην περιοχή από Αμφιλοχία μέχρι Λουτράκι και καταστροφή θεληματική από επιτήδειους ανθρώπους αν λέγονται άνθρωποι.
Μιλάμε για το μάζεμα των ψαριών ενώ αυτά είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αυτά αλιεύονται ασύστολα πράγμα απαγορευτικό και σύμφωνα με διάταγμα της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας εδώ και μερικά χρόνια λόγο του ανοξικού φαινομένου. Κάθε λογής καταφθάνουν και τα μαζεύουν με τις απόχες και τα καζάνια σε όλο το μήκος της παραλίας. Ενώ στους ερασιτέχνες επιτρέπουν να ψαρεύουν μέχρι 3 κιλά αυτοί μαζεύουν 30-50 κιλά. Οι αρχές αδρανούν, κάνουν πως δε βλέπουν. Το λιμεναρχείο απουσιάζει ενώ για τον εξονυχιστικό έλεγχο των επαγγελματιών ψαράδων γίνονται αμείλικτοι για μια φωτοβολίδα, ή για μια σημαία εάν κάποιος δεν έχει.
Όλοι σύσσωμοι ψαράδες επαγγελματίες καταδικάζουμε όλη την κατάσταση που επικρατεί. Τα ψάρια μετά την πάροδο 1-2 ωρών συνέρχονται, όταν όμως αλιευθούν από τους δύτες τη νύχτα με τους φακούς και τους απ’ έξω επιτήδειους τι θα περισσέψει για τον επαγγελματία; Δύσκολοι καιροί από δύσκολους ανθρώπους, ελπίζω κάποιοι να συγκινηθούν και να μεριμνήσουν.
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Φακιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου