Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: για την αξιοποίηση της έκτασης στο Αντίρριο

«Να βάλουν στο παιγνίδι τις τοπικές κοινωνίες…»


Να δώσει ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες, τόσο του Αντιρρίου όσο και της Πάτρας, σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση μεγάλης έκτασης στο Αντίρριο, καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς με αφορμή το γεγονός ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας, πρόσφατα έλαβε αποφάσεις για καταγραφή και προώθηση της αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών δημόσιων ακινήτων.Μεταξύ των ακινήτων που ανακοινώθηκαν προς αξιοποίηση από την Δ.Ε.Α.Α είναι και η εν λόγω έκταση στην περιοχή του Αντιρρίου, εμβαδού περίπου 223 στρεμμάτων.
«Να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση του παλιού εργοταξίου της γέφυρας, που τόσες σκέψεις, προτάσεις και μελέτες έχουν κατατεθεί σε ημερίδες και συνέδρια αλλά και να δώσει ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες, τόσο του Αντιρρίου όσο και της Πάτρας», καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τους
συναρμόδιους Υπουργούς με αφορμή το γεγονός ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας, πρόσφατα έλαβε αποφάσεις για καταγραφή και προώθηση της αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών δημόσιων ακινήτων.
Μεταξύ των ακινήτων που ανακοινώθηκαν προς αξιοποίηση από την Δ.Ε.Α.Α είναι και η εν λόγω έκταση στην περιοχή του Αντιρρίου, εμβαδού περίπου 223 στρεμμάτων.
«Είναι πρόδηλο ότι πρόκειται για μια έκταση που η αξιοποίησή της θα μπορούσε να συμβάλει σε αναπτυξιακό επίπεδο στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Επιβάλλεται όμως, κάθε σκέψη ή εγχείρημα για την αξιοποίηση της έκτασης να γίνει με γνώμονα τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον. Οι τοπικές κοινωνίες, πρέπει να αποκτήσουν φωνή και να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης της έκτασης», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος ερωτά τους Υπουργούς ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της έκτασης στο Αντίρριο και με τι χρονοδιάγραμμα.Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά επίσης αν θα ζητηθεί από τους Δήμους να καταθέσουν προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης και τι ρόλο θα έχουν οι Ο.Τ.Α.
Τέλος ερωτά με ποιο σκεπτικό περιελήφθη η έκταση στην απόφαση της Δ.Ε.Α.Α και πώς θα επιτευχθεί διαφάνεια και θα προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου