Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ


Συνάντηση μιας ώρας με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.Στη συνάντηση ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Κατσιφάρα για την επανεκκίνηση των προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής από τον Οργανισμό
Εργατικής Κατοικίας ενώ συζητήθηκαν επί μακρόν οι προϋποθέσεις ώστε στα κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού να ενταχθεί και η κατασκευή οικισμών σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.«Είναι μια καλή ευκαιρία ώστε με την επανεκκίνηση των προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής, να προετοιμαστούμε κατάλληλα ως Περιφέρεια, κυρίως σε τεχνικό επίπεδο, σε ωριμότητα μελετών και διαθέσιμων εκτάσεων, και να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες που μας παρέχει το Υπουργείο Εργασίας. Κάθε πρωτοβουλία στήριξης των εργαζομένων και κάλυψης των αναγκών τους είναι κρίσιμη στη σημερινή συγκυρία και πρέπει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατόν αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της ανεργίας και την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσω του Προγράμματος Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων που απασχολούν από έναν έως 49 εργαζόμενους. Συζητήθηκε ακόμα το πρόγραμμα για την διατήρηση 400.000 θέσεων εργασίας με 12μηνη επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και την υποχρέωση των εργοδοτών να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης για τουλάχιστον έξι μήνες επιπλέον.Ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ότι βασικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα η χάραξη πολιτικών που θα ενθαρρύνουν την τόνωση της απασχόλησης κυρίως σε περιοχές με οξύ πρόβλημα ανεργίας όπως η Δυτική Ελλάδα.Επίσης, συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα τα οποία έρχονται να απαντήσουν στις κατά τόπους ανάγκες στήριξης της απασχόλησης, κυρίως σε περιοχές που παρατηρείται μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας και υπάρχουν ειδικές συνθήκες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τα οριζόντια προγράμματα του Υπουργείου.
Για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, στις αιρετές Περιφέρειας θα ανατεθεί ο ρόλος του συντονισμού ώστε οι ενέργειες να είναι στοχευμένες και με την μεγαλύτερη απόδοση.«Σήμερα η Δυτική Ελλάδα βιώνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεργίας εξαιτίας της υστέρησης στην ανάπτυξη αλλά και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει πλήξει την τοπική επιχειρηματικότητα. Έχουμε χρέος να αναλάβουμε δράση ώστε να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το Υπουργείο Εργασίας έχει την ετοιμότητα, μέσω των προγραμμάτων του, να συμβάλλει ώστε αφ’ ενός να διατηρηθούν οι σημερινές θέσεις εργασίας και αφ’ ετέρου να δημιουργηθούν νέες», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας σε δήλωση του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας και οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Νίκος Υφαντής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου