Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Στο Μεσολόγγι χθες ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, μίλησε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας
φωτορεπορταζ

 








Παρουσία του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζου, κορυφαίων στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, βουλευτών, πολιτευτών αλλά και πλήθους φίλων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι η ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αιτωλνίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.



Λίγο νωρίτερα, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Νομαρχιακής οργάνωσης, όπου συμμετείχαν επίσης στελέχη του κόμματος απ’ όλο το νομό.


Καλωσορίζοντας τον Γραμματέα αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος τόνισε πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ν.Δ. η επανάκτηση του σεβασμού, της εκτίμησης αλλά και της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων. Όπως επίσης τόνισε, οι Έλληνες έχουν αρχίσει ν’ αντιλαμβάνονται την αλήθεια και είναι έτοιμοι να δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ να βγάλει τον τόπο από την δύσκολη θέση. Έχουν αντιληφθεί τις προθέσεις και την αξία του Αντώνη Σαμαρά, ως μόνη και αξιόπιστη λύση για τη σωτηρία της χώρας.


Αναφερόμενος στους στόχους για την νέα χρονιά, ο Κ. Σύρρος επεσήμανε πως η ΝΟΔΕ θα συνεχίσει με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον να είναι απέναντι σε κάθε κυβερνητική επιλογή που αλαζονικά αποκλείει την Αιτωλ/νία από κάθε είδους αναπτυξιακή παρέμβαση.


Αμέσως μετά ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε στην ομιλία του πως πριν 16 μήνες η Νέα Δημοκρατία είπε την αλήθεια και οι Έλληνες το γνωρίζουν καλά αυτό. Υπήρξε συνεπής στις θέσεις της, μίλησε για δύσκολες αποφάσεις και δεν προσπάθησε -εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες- να δημιουργήσει στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Κάτι που ωστόσο έκανε το ΠΑΣΟΚ έχοντας ως στόχο και σκοπό την εξουσία και μόνο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ακόμη και σήμερα η αναζήτηση ανέλπιδων και ατελέσφορων μέτρων που όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά αποτελούν μια «καταστροφική συνταγή εξουθένωσης της ελληνικής κοινωνίας». 16 μήνες μετά, η μείωση των δημοσίων επενδύσεων, η ασφυξία της αγοράς, η ανεργία και η κατάρρευση του κράτους πλέον σε κάθε τομέα, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την καταστροφική πολιτική.


«Το μέλλον είναι μια υπόθεση που θα διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία» σημείωσε ο Ανδρέας Λυκουρέτζος προσθέτοντας πως στόχος του κόμματος είναι η οικοδόμηση έντιμων σχέσεων με τους πολίτες, βασισμένες στο ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Μακριά από υπερβολές και οδυνηρές υποσχέσεις. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ίσια κατανεμημένες, βασισμένες στην κατεύθυνση σύνταξης μιας «νέας αρχιτεκτονικής» που κάθε άλλο παρά θα βασίζεται σε «ανέξοδες και εύκολες κουβέντες».














Ομιλία του προέδρου της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστα Σύρρου


στην εκδήλωση






«Φίλες και φίλοι,


οι μέρες που περνάμε είναι πρωτόγνωρες για την Ελληνική πραγματικότητα. Καθημερινά μας στερούνται δικαιώματα που οι προηγούμενες γενιές πάλεψαν για να τα κατακτήσουν.


Οι επιφυλάξεις της ΝΔ επαληθεύτηκαν, η κυβερνητικές προβλέψεις για Τρίτη φορά απέτυχαν. Το για Τρίτη φορά επικαιροποιημένο μνημόνιο καταμαρτυρεί τη δικαίωση των θέσεων του Αντ. Σαμαρά.


Όλοι γνωρίζουμε πως φτάσαμε ως εδώ από τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης, που αδιαφορώντας για τις προτάσεις της ΝΔ ακολούθησε το δικό της καταστρεπτικό μονόδρομο. Η ΝΔ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πρότεινε δράσεις μηδενικού κόστους, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, ικανό για να μας βγάλει από την κρίση. Μια πρόταση που η κυβέρνηση απαξίωσε αλλά που την αναγκαιότητα της αντιλαμβάνονται πλέον οι ίδιοι οι βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ.


Φίλες και φίλοι,


Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την αλήθεια, και είναι έτοιμοι να δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ να βγάλει τον τόπο από τη δύσκολη αυτή θέση. Έχουν αντιληφθεί τις προθέσεις και την αξία του Αντ. Σαμαρά και να είστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό ο πρόεδρος μας θα είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για την σωτηρία της χώρας.


Είναι γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα δεν περνά την καλύτερη περίοδο. Είναι γεγονός ότι η διαφθορά υπέσκαπτε για καιρό τα θεμέλια της κοινωνίας μας με την ανοχή πολλές φορές των κυβερνήσεων. Είναι γεγονός ότι οι πολίτες έχουν θυμώσει με όλα αυτά και το έδειξαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με την αποχή τους.






Για τη ΝΔ αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση, να κερδίσουμε ξανά το σεβασμό την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να τους πείσουμε ότι έχουμε αλλάξει ότι αφήσαμε πίσω την αλαζονεία, την εσωστρέφεια και τις προσωπικές στρατηγικές, ότι τα πρόσωπα μας είναι καθαρά και μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια.


Εάν θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και να απομονώσουμε τις παραφωνίες στο λόγο της παράταξης. Αυτή την καθαρή ματιά κ. γραμματέα είδαν οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες στο βλέμμα του Αντ. Σαμαρά στις 29 Νοεμβρίου του 2009 και του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους να τα αλλάξει όλα.


Μόνο τότε κ. Γραμματέα η ΝΔ θα αποκτήσει ένα διευρυμένο ακροατήριο, Μόνο τότε οι ψηφοφόροι μας θα ξεπεράσουν το θυμό, την αγανάκτηση και την οργή τους. Μόνο τότε θα μας αγκαλιάσει η κοινωνία.






Κλείνοντας φίλες και φίλοι,


θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στη ΝΟΔΕ και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους πρόεδρους των ΔΗΜΤΟ του Νομού που καθημερινά δίνουν την καλύτερη διάθεση τους για την παράταξη. Η παρουσία μας είναι συχνή και προσπαθούμε να είμαστε στον πυρήνα των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών επεμβαίνοντας όταν κρίνεται αναγκαίο. Πρόσφατο παράδειγμα η παρέμβαση μας για τις επενδύσεις των Φωτοβολταϊκών και τα ερωτήματα που γεννιούνται για τη συνέπεια του Υπ. Ανάπτυξης απέναντι στους αγρότες του Νομού. Ένα θέμα που το αναδείξαμε από τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να κατατεθούν ερωτήσεις από βουλευτές της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.


Με την ίδια ακριβώς δυναμική θα συνεχίσουμε ακολουθώντας τα λόγια του προέδρου μας του Αντ. Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα


Να κάνουμε παρεμβάσεις παντού.


Να εξαντλούμε την κριτική με μαχητικότητα, αλλά χωρίς κακοπιστία.


Με συνέπεια, αλλά χωρίς απολογητική διάθεση.


Με αιχμηρό λόγο, με καθαρές κουβέντες.


Με σκληρή κριτική, αλλά και να προβάλλουμε και τις δικές μας προτάσεις, που θα δείχνουν και τη διαφορά μας από τη μηδενιστική Αντιπολίτευση που ασκούσε το ΠΑΣΟΚ...


Κυρίες και κύριοι,


για το 2011 δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα παρόντες απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που αλαζονικά αποκλείει την Αιτωλοακαρνανία από κάθε είδους αναπτυξιακή παρέμβαση.


Τέλος θα ήθελα όλοι μας να μην ξεχνάμε ότι είμαστε η δύναμη της ελπίδας για τη χώρα.


Ότι αποτελούμε την πιο αξιόπιστη πολιτική λύση και σύντομα με πρωτεργάτη τον με τον πρόεδρό μας τον Αντ. Σαμαρά θα κλιθούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την αφάνεια και να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου