Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραϊτη με εκπροσώπους των Δασικών Συνεταιρισμών

Mε εκπροσώπους των Δασικών Συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα συναντήθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κος Θάνος Μωραΐτης. Στόχος της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού ήταν να γίνει μια πρώτη συζήτηση όσον αφορά στη διαδικασία αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη σύσταση και λειτουργία των Δασικών Συνεταιρισμών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των Δασικών
Συνεταιρισμών εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που εγείρονται από την εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου 2810/2000 και κατέθεσαν προτάσεις για την αποτελεσματική επίλυση τους.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι όροι σύστασης δασικών συνεταιρισμών, ο ελάχιστος αριθμός μελών που απαιτείται, η συγκρότηση δευτεροβάθμιων ενώσεων και την υπαγωγή αυτών σε τριτοβάθμιο όργανο, τα κριτήρια συμμετοχής φυσικών προσώπων σε δασικούς συνεταιρισμούς, η πιστοποίηση του επαγγέλματος του δασεργάτη καθώς και ζητήματα παροχών της πολιτείας για την αντιστάθμιση της συρρίκνωσης του εισοδήματος τους.






Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός κ. Μωραΐτης «το ΥΠΕΚΑ έλαβε υπόψη το σύνολο των αιτημάτων των εκπροσωπών των δασικών συνεταιρισμών και πρόκειται να τα εξετάσει σοβαρά και υπεύθυνα σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα και τις υπηρεσίες πριν προβεί στη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών για τη συνολική τους αντιμετώπιση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου